Mirakuløs fødsel: Tvillinger kom med 22 dagers mellomrom

30/04/2024 07:00

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var en sjelden og bemerkelsesverdig medisinsk hendelse da en britisk kvinne, Kayleigh Doyle, opplevde det utenkelige ved å føde tvillinger med hele 22 dagers mellomrom.

Arrangementet har vært så unikt at det har forundret både leger og mødre i flere land.

Kayleigh Doyle ble gravid i oktober 2020 og graviditeten fortsatte uten store komplikasjoner frem til mars 2021, da hun plutselig begynte å oppleve rier.

Den første av tvillingene, en gutt som heter Arlo, ble født 15. mars på Royal Oldham Hospital. Tragisk nok var Arlo dødfødt. Han hadde kommet til verden 17 uker for tidlig og veide bare 500 gram.

Legene hadde en hypotese om at en blodpropp i morkaken kunne ha vært årsaken til den tragiske hendelsen.

Det skriver New York Post.

Legene forventet ikke at den andre tvillingen ville overleve. Til tross for den dype tristheten tok Kayleighs rier overraskende slutt.

Etter fem dagers observasjon uten ytterligere komplikasjoner ble hun sendt hjem.

Mot alle odds og legens spådommer tok det 22 dager før hun fødte sin andre tvilling, en gutt ved navn Astro, 11. april via keisersnitt på Saint Mary's Hospital.

Astro veide knapt 1 kg ved fødselen. På grunn av sin størrelse og sin tidlige fødsel, møtte Astro verden med helsemessige utfordringer - inkludert et hull i hjertet og en øyesykdom kjent som retinopati, som er en vekst av unormale blodkar i øynene.

Disse komplikasjonene er typiske for premature babyer, men til tross for oddsen har han kommet seg gjennom den vanskelige tiden.

To uker etter at hun kom hjem fra sykehuset, holdt hun en begravelse for sin døde sønn.

Siden den harde opplevelsen har Kayleigh viet sin tid til å hjelpe andre ved frivillig arbeid i en neonatal intensivavdeling, hvor hun støtter andre familier som står overfor lignende utfordringer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.