Mor gjør hjerteskærende oppdagelse da hun løfter opp lokket på sønnens kiste

23/10/2017 16:30

Anniken Hauge

Viralt
En 69-årig kvinne ble helt sjokkert da sønnens kiste nylig ble gravd opp. Det de fant i kisten er et stort mysterium.

I juli 1975 ble skotske Lydia Reid mor til en liten sønn, men bare syv dager etter fødselen døde den lille gutten. Han ble senere begravet på Scotmid Co-operative kirkegård i Edinburgh.

Men helt siden dengang har moren hatt en sterk mistanke om at det ikke var sin egen sønn som ble begravet den dagen. Det skriver britiske The Sun.

Lydia Reid har hele tiden vært overbevist om at det den døde gutten hun i fikk overakt i 1975 ikke var hennes sønn, og at det i virkeligheten hadde skjedd en feil. Derfor har hun i over 40 år prøvd å få godkjent å grave opp kisten for å få visshet og ro i sjelen.

I september i år fikk 69-årige Lydia Reid endelig gjennomslag, da myndighetene sa ja til å grave opp sønnens kiste. Men da lokket på kisten ble åpnet, fikk moren seg et sjokk. 

Kisten var nemlig nesten tom, og inneholdt bare en body, en pysj, en liten kyse samt et navneskilt.

- Sønnen min var ikke der. Noen hadde stjålet liket. Jeg har begravet en tom kiste, forteller en sjokkert Lydia Reid.

Da sønnens lik skulle graves opp, fikk alle vitnene seg et stort sjokk. 

Der var nemlig ikke noe lik i kisten.

Den surrealistiske opplevelsen har nå fått den fortvilte kvinnen til å ta skrittet videre og forlanger nå å finne ut om den døde gutten virkelig var hennes sønn. Det kan gjennomføres gjennom en DNA-prøve som ble foretatt kort tid etter sønnens død.

Hun krever at virksomheten Cellmark skal stå for DNA-testen, fordi hun frykter at prøven kan bli borte eller bli skadet hvis noen andre er ansvarlige for jobben. 

- Jeg ønsker at de (prøvene, red.) skal testes for DNA, fordi jeg vil vite om de inneholder spor av sønnen min, forteller hun.

Lydia Reid har også bitt seg mer i at sønnens navn er stavet feil både på navneskiltet i kisten og på gravstenen. Navnet Gary Paton er nemlig stavet med to r’er begge steder.

Innholdet i kisten.

Garys navn er stavet feil på gravstenen.

Lydia Reid har også forklart at hun protesterte på sykehuset da hun fikk overrakt den døde gutten etter sønnens død. 

- Jeg protesterte, men de sa bare at jeg led av en fødselsdepresjon, sier Lydia Reid, som forteller at var tydelig forskjell på de to guttene. 

Nå vil den ulykkelige kvinde få et endelig svar.

- Dette barnet (den døde, red.) var blond og stor, mens mitt barn var lite og mørkhåret. Det var ikke min sønn, sier Lydia Reid.

Les også: Ung kvinne forsvant sporløst for 42 år siden - nå er hun funnet i live