Mor kaldt snylter fordi hun ba fremmede om penger til Disney-ferie - men nå kan hun glede seg

15/06/2017 15:30

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Nikki Smith
Foto: Nikki Smith
Hun måtte stenge nettinnsamlingen sin etter massiv kritikk fra sinte Facebook-brukere, men nå får hun likevel realisert ferien med de to døtrene sine.

Man skal ikke la seg stoppe av bøller. Det kan Nikki Smith fra Bristol i England skrive under på. Riktignok vant de første runde etter at voldsom kritikk tvang den 33-årige moren til å stoppe innsamlingen sin til familiens ferie.

Men etterpå lyktes det Nikki Smith å samle inn over 75.000 kroner, og de to jentenes drøm om å komme til Disney World gikk i oppfyllelse. 

Det skriver Daily Mirror.

Etter en tøff tid ville Nikki glede barnene med en tur til Disney World. Foto: Shutterstock.

I utgangspunktet ville hun bare gi barna sine en fin ferie etter at de hadde mistet to mennesker som de var glade i. Men etter mer enn 18.000 delinger på Facebook og sterk kritikk fra folk som ankleget henne for å være en snylter, stengte Nikki innsamlingen sin etter å kun ha fått samlet inn litt over 100 kr. 

Først ba hun om 53.000 kroner. I innslamlingens oppslag skrev hun følgende: 

- Jeg har blitt velsignet med de mest fantastiske, snille, kjærlige og omsorgsfulle døtre. De er mine beste venner og mitt liv. X er 12 og x er 10. De er så hjelpsomme, elsker dyr og er små solstråler. Jeg vil gjerne vise dem hvor glad jeg er i dem. 2 dager i uka arbeider jeg på det lokale sykehuset, og det er alt jeg har tid til på grunn av barnepass.

- De ser mange Youtube-videoer med barn som blir overrasket med en tur til Disney World av foreldrene sine, og det gir dem tårer i øynene. De elsker alt med Disney, og jeg vet at jeg aldri vil kunne gi dem det. Når jeg har spart opp nok penger vil de være for gamle til å nyte det.  

- I løpet av de seneste årene har vi mistet to mennesker som betydde utrolig mye for oss, og det her ville virkelig gi dem noe å se fram til. Vær så snill å hjelp meg med å gjøre mine døtres drøm til virkelighet. 

Morens bønn om hjelp

Innsamlingen førte til en haglstorm av kritikk mot Nikki. I følge Daily Mirror skrev en kvinne for eksempel: 

- Du kødder med meg? Det finnes mange familier som har problemer med å skaffe nok penger til ferie, men som sparer opp – uansett hvor lang tid det tar. 

Men Nikki Smith lar seg ikke knekke så lett. Etter at støvet hadde lagt seg startet hun nemlig en ny innsamling på en annen plattform. Her lyktes det henne å samle inn nok penger til at familien kan komme til Disney World neste sommer. 

De to jentene får ferien sin likevel. Foto: GoFundMe.

I etterkant skriver Nikki følgende på fundraiser-siden: 

- Jeg vil bare få takke alle sammen ennå en gang – sommeren 2018 reiser vi nemlig til Disney World!! Jeg poster bilder når vi kommer hjem igjen! Dere er noen engler...