Mor Susannes geniale trussel får ALLTID barna hennes til å rydde opp etter seg

21/02/2017 14:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Susanne Emilsson
Foto: Susanne Emilsson
En snedig mor fant en effektiv måte å få barna hennes til å delta i huslige plikter.

45-årige Susanne Emilsson fra Stockholm sliter som så mange andre foreldre med giddalause tenåringer.

For mens den pliktoppfyllende moren har det travelt med å ta hånd om alle de huslige pliktene, så løfter barna hennes på henholdsvis 14 og 18 år sjeldent en finger. 

Barna hennes er spesielt sløve når det kommer til å sette ting i oppvaskmaskinen. Det skriver Expressen.se.

- Hvis du trenger et glass og det ikke står i skapet, så står det enten i vasken eller på rommene deres. Typisk tenåringer, sier Susanne Emilsson.

Foto: Susanne Emilsson

Men én dag fikk den hardtarbeidende moren nok. Derfor tok hun en plakat og en tusj, og skrev en oppsiktsvekkende beskjed. 

- Jeg tenkte at det skulle hjelpe. Jeg var så lei av at det var skitne tallerkener overalt. Nå skulle de få smake sin egen medisin, forklarer Susanne Emilsson.

 

Hun plasserte skiltet på et sted de store barna hennes ikke kunne unngå å se det, og deretter skjedde det litt av en forandring i hjemmet deres.

På skiltet stod det nemlig:

- Sett den skitne tallerkenen din oppvaskmaskinen. Ellers legger jeg de skitne trusene mine på tastaturet ditt! 

Foto: Susanne Emilsson

Susanne Emilsson forteller at det de tenåringene deretter fikk fart på seg.

- Det hadde en god effekt. Tallerkenene kom flyvende som bare faen. De vet at jeg ville gjort som det stod på skiltet. Hadde de ikke satt tallerkenene der de skulle, hadde jeg etterlatt et par skitne truser på tastaturene deres. Okay, kanskje ikke skitne men...  

På spørsmålet om hvorvidt det er en taktikk hun vil anbefale andre foreldre, svarer Susanne Emilsson:

- Absolutt! Herregud – tallerkenene kom jo ned. Nå blir det morsomt å se om det holder i lengden, sier den oppfinnesomme moren, som har delt det effektive trikset sitt med andre foreldre på Facebook. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.