Mor til seks tar et ammebilde av seg selv - men hold øye med babyens hånd

22/10/2016 16:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook Rebecca Wanosik
Foto: Facebook Rebecca Wanosik
Moren delte bildet med vennene sine på facebook, men de la raskt merke til at noe ikke var "helt normalt". Siden da har debatten rast.

Rebecca Wanosik er mor til seks og ved et og annet om amming og småbarn. Det hun ikke visste før nå nylig, er hvordan andre tenker om det hun mener er en ganske naturlig måte å fore småbarn på. 

En bekjent kontaktet henne i mild panikk for cirka to uker siden, fordi vedkommendes kone nettopp var blitt operert. Etter inngrepet fungerte ammingen av parets lille barn dessverre ikke, og jenta nektet å ta flaske, hvilket skapte en desperat situasjon.

Faren til barnet spurte derfor Rebecca, som selv er hjemme i permisjon og ammer barnet sitt. Hun sa ja med én gang, og farte kjørte raskt til huset hennes. 

- Da babyen ankom så jeg hvor sulten og utmattet den var, og den hadde virkelig behov for melk.

 

Rebecca la etterfølgende ut et bilde fra hendelsen på Facebook-profilen sin, og herfra tok debatten fart.

Mange så raskt at det var noe "unormalt" med situasjonen - og flere reagerte positivt over å se to små hender som flettes foran morens bryst. 

Her er bildet som har startet debatten - men som også får en stor del hjerter til å smelte over de to små hendene, sot mødes på midten og så å si deler matpakken:

Men den erfarne moren fikk også raskt uhyggelige kommentarer fra internettbrukere som skriver at de synes det er “ekkelt” eller på annet vis frastøtende, og på et tidspunkt stengte Facebook profilen hennes, fordi mange brukere anmeldte bildet som pornografisk.

- Jeg gjorde det jeg håper alle andre ville gjort for mitt barn i en kritisk situasjon: Jeg ga melk til en fremmeds barn. Men jeg ble overrasket over hvor mange som tydeligvis synes det er rart eller unormalt….

Som det ses i kommentaren ovenfor, finner moren det merkelig at folk reagerer slik på situsjonen, for som hun sier:

- Uansett så tok jeg dette fantastiske bildet av disse to som får pleie samtidig, og det viser bare hvor likegyldige sultne barn er; de vil bare ha mat.

Bildet er likt over 34.000 ganger på to uker og er delt mer enn 12.000 ganger.  

Synes du det er underlig at en kvinne gir bryst til et fremmed barn?

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.