Mor tror at far og sønn sover: Blir møtt av dette synet på badet

Foto: Heather Whitten

Faren var opptatt og ante ikke at moren tok bildet.

Da amerikanske Heather og Thomas Whittens sin lille sønn, Fox, ble ramt av en ukjent sykdom ante foreldrene ikke hva de skulle stille opp med mot ettåringens feber, oppkast og diarre.

Les også

Disse tingene bør du aldri gjøre før du går til tannlegen

Han ble bare sykere og sykere og dårligere og intet av det foreldrene prøvde hjalp.

Det skriver Today

Midt om natten bestemte Thomas seg for at noe måtte gjøres. Han kledde av seg selv og den syke gutten, og sammen satte de seg i dusjen og lot vannstrålen skylle ned over dem. Slik satt far og sønn i stillhet i hele to timer.

Underveis kom Heather inn på badet og oppdaget guttene sine som satt der under det rennende vannet. 

Da den bekymrede moren så sin sterkt berørte mann forsøke å trøste Fox og lindre hans smerter på denne måten, ble hun dypt rørt og tok et bilde av de to.

Foto: Heather Whitten. 

- Det var bare så vakkert. Det var ikke noe overraskende eller ut over det vanlige, og slik har han alltid vært sammen med barna, forklarer Heather, som er fotograf og ofte tar bilder av mennesker i sårbare situasjoner slik som fødsler. Hun utdyber:

- Jeg dokumenterer familier som de er. Jeg ser bare noe, og så griper jeg kameraet mitt.

Bildet, som i etterkant har gått viralt, er enkelt, men sender et klart og viktig budskap som verden, i følge Heather, bør minnes om.

- Det er helt greit p være naken sammen med sønnen sin og trøste ham…det viktige er å ta godt være på barna sine, sier Heather, som har fire barn med Thomas.

Etter dusjen dro foreldrene på sykehuset med Fox, som så ble innlagt og fikk antibiotika og væske.  Det viste seg at han hadde fått salmonellaforgifting. 

Her er et annet av Heathers bilder som hun har tatt av familien sin. Foto: Heather Whitten.

Episoden med far og sønn i dusjen fant sted i november 2014, men moren har først nylig besluttet seg for å dele bildet på Facebbok og fortelle historien bak det gripende øyeblikket. Siden da har bildet blitt delt, liket og kommentert tusenvis av ganger. 

De første gangene Heather viste fram bildet var hun redd for at folk skulle tolke seksuelle undertoner inn i det uskyldige bildet. Netopp den missforståelsen ønsker den stolte moren å debattere, og hun har også latt seg intervjue om emnet. 

- Jeg synes det ville være veldig sterkt å vise bildet av sønnen min så sårbar i sin fars trygge armer. Bildet viser hva slags mann han er, og jeg håper han (Fox red.) vil se det og aldri skamme seg eller være pinlig berørt over det, sier Heather.

Les også