Mor undrer seg da sønnen hennes ber om to matpakker: Plutselig blir hun innkalt til samtale med sønnens skoleinspektør

18/10/2016 14:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Josette Duran/Facebook
Foto: Josette Duran/Facebook
En mor ble innkalt til samtale på sønnens skole, etter sønnen hennes hadde bedt om å få med seg to matpakker. På skolekontoret fikk hun en overraskende beskjed, som fikk henne til å følge sønnens eksempel.

Som de fleste andre foreldre til skolebarn, står Josette Duran fra Albuquerque i New Mexicoi USA, opp hver dag og smører matpakke til sin sønnen sin Dylan.

Josette Duran undret seg riktignok litt, da sønnen en dag begynte å be om to matpakker. Da hun spurte ham om han ikke ble mett av den, kom drengen med en både overraskende og rørende forklaring.

Her ses Josette Duran. Foto: Josette Duran/Facebook

- Det er til han der gutten som bare spiser fruktbiter til lunsj. Kan du ikke du lage lunsj til ham også, mamma? Jeg tror ikke han har noen penger til mat, forklarte Dylan til mammaen sin. 

Og ganske riktigt.

Dylans venn på skolen hadde ingen matpakke med seg, da hans alene-mor akkurat hadde mistet jobben og derfor ikke hadde penger til å gi ham for å kjøpe lunsj. Av den samme grunnen hadde Dylan omtenksomt delt maten sin med den sultne gutten.

Straks begynte Josette å smøre to matpakker. Foto: Josette Duran/Facebook

Josette Duran ble dybt berørt av sønnens fortelling. Spesielt fordi Josette selv hadde levd som hjemløs for noen år siden.

- Jeg bodde i bilen min og måtte vaske ham (Dylan) på offentlige toaletter. Og vi hadde heller ikke noe mat, forteller Josette Duran, som derfor straks begynte å smøre to matpakker – en til Dylan og en til kompisen hans.

"Ha en god lunch, gutten min" Foto: Josette Duran/Facebook

En dag mottok hun riktignok en overraskende telefon fra inspektøren på Dylans skole, som gjerne ville møte henne til en samtale.

Derfor møtte hun opp på inspektørens kontor, hvor moren til Dylans kamerat allerede ventet.

Her fortalte den andre moren at hun hadde funnet ut at Josette hadde gitt med sønnen sin ekstra mat, og selv om hun var takknemlig, så kunne hun ikke ta imot denne hjelpen. Og siden hun nettopp hadde fått ny jobb, så tilbød moren å betale Josette for den maten hun hadde smurt til sønnen hennes.

Foto: Josette Duran/Facebook

Josette Duran avslo høflig pengene, og bestemte seg istedet for å ta matpakke-hjelpen et skritt videre.

Blant Dylans skolekamerater var det nemlig flere barn som heller ikke hadde med seg mat, og derfor bestemte Josette Duran seg for å samle inn penger gjennom volleyball-gruppen hun trente, for å hjelpe andre sultne elever.

Det lykkes Josette i å samle inn omkring 2.700 kroner, som hun brukte til å betale for mat til alle de barna på sønnens skole, som ikke hadde råd til lunsj.

- Nå skylder ingen på skolen noen penger, og alle kan være med å spise, forteller en lykkelig Josette Duran.