Mor vekker stor forargelse: Deler bilde av datteren på 6 måneder med piercing i ansiktet

03/07/2017 16:00

Ida Veiden Brakstad

Viralt
En amerikansk mor har kommet i sterk motvind på nettet etter at hun har lagt ut et bilde av sin seks måneder gamle datter med en noe spesiell piercing.

Tatoveringer og piercinger er så absolutt ikke for alle. 

Det er ikke alle mennesker som tåler synet av en piercing, og derfor vil mange nok mene at spesielt barn skal være over en vis alder før foreldrene gir tillatelse til at de små 'utsmykkes.' 

Men hvor langt kan man egentlig gå? Det besluttet den amerikanske moren Enedina Vance seg for å teste ut ved å ta en bilde av sin seks måneder gamle datter med en piercing i sitt smilehul og dele det på Facebook.

- Hun vil takke meg når hun blir eldre. Hvis hun bestemmer seg for at hun ikke liker det, så kan hun jo bare ta den ut uten problemer. La vær med å dømme meg som forelder - vi gjør det alle sammen på hver vår måte!, skriver Enedina Vance. 

Oppslaget er fra forrige onsdag, og har i den grad fått folk opp i det røde felt. Over 8000 har reagert på bildet, mens 11.000 brukere har delt bildet av den piercede datteren. 

- Jeg er forelderen og hun er mitt barn, så jeg kan gjøre hva jeg vil med henne. Jeg synes at det er bedre, flottere og søtere og jeg foretrekker at hennes smilehul er piercet. Det er ikke misshandling!, skriver Enedina Vance blandt annet i oppslaget sitt. 

Mange mener at det å pierce en baby er helt feil.  

Men kritikken preller av på moren, som forsvarer sitt valg om å pierce dattereren, og sammenlikner det med å omskjære barn som i ennå høyere grad er et permament valg som mange foreldre ser gjennom fingrene med. 

Men faktisk fikk mren det siste ordet, for bilde er slett ikke ekte. Derimot er det photoshoppet slik at det ser ut som om datteren har en piercing i kinnet. 

- Jeg er glade for at dere reagerte på oppslaget mitt - noe som viser at dere bryr dere om datteren min. Men dere gjorde ikke mer ved det, og da jeg forklarte at jeg ville starte en debatt om omskjæring så trakk dere bare på skuldrene og var likeglade, skriver Enedina Vance i et senere oppslag. 

Du kan selv se hele hennes forklaring i oppslaget på Facebook her: