Mystiske røde ballonger bundet fast til kumrister i flere byer - avsender vil spre skrekk

06/09/2017 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Lititz Borough Police Department
Foto: Lititz Borough Police Department
Røde ballonger verden over har vist seg å ha en uhyggelig forbindelse som skremmer selv politiet fra sans og samling.

Mystiske røde ballonger blir for tiden observert i byer verden over, og forklaringen har vist seg å være hårreisende. 

De røde ballongene leder unektelig tankene hen på den aktuelle grøsseren 'IT', som nå har premiere på kinoer verden over.

Filmen, som bygger på en roman av Stephen King, og som er en gjeninnspilning av den legendariske miniserien fra 1990, har vært imøtesett av grøsserfans kloden rundt, men nå er skrekken allikevel blitt litt for reell.

For med røde ballongene som har skapt skrekk og utrygghet overalt fra USA til Austalia, er den skremmende filmen kommet litt for nære for mange mennesker. Det skriver Daily Mail.

Ett av stedene hvor de svevende ballongene blant annet har dukket opp, er i den lille amerikanske byen Lititz i staten Pennsylvania.

Der har de røde hilsnene blitt sett fastbundet til kloakkrister rundt om i bybildet - et syn som har fått de lokale innbyggerne til å grøsse virkelig godt. Det skriver CBS Pittsburgh.

De mange ballongene har dog vist seg å være en del av en verdensomspennende promotering for den nye grøsserfilmen og ikke en morderisk demon-klovn som er på fære.

Allikevel har reklamestuntet fått det lokale politiet i Lititz til å be gjerningsmennene om å slutte å etterlate de røde skrekkballongene. 

Ikke minst fordi det også løper kaldt nedover politiets rygg når oppdager single røde ballonger rundt omkring. 

På Facebook skriver Lititz Borough Police Department i en humoristisk tone:

- En spesiell film kommer på kino om to dager, og det har fått en lokal spøkefugl til å promotere filmen. Vi gir poeng for kreativitet, men vedkommende skal vite at vi er fullstendig skrekkslagne når vi fjerner disse ballongene, skiver ordensmakten som derfor ber moroklumpen om å slutte.

- Vi ber derfor om at spøkefuglene ikke gjør det mer.  Og hvis du ikke aner hva vi snakker om, så søk på ’IT’ og se den nye traileren. Vi foreslår dog at du ser den med en venn eller en kollega med alt lyset på og lyden skrudd ned, skriver de skremte politifolkene.

I kjølvannet av den nye klovne-grøsseren er politiet dog også ute med en alvorlig advarsel.

Politiet frykter at den nye filmen vil sette i gang en ny klovne-bølge i stil med den som bredte seg verden over i 2016. En bølge som blant annet også nådde helt opp til Norge.

I den forbindelse har Pennsylvania State Police utsendt følgende pressemeddelelse:

- Det er forventet observasjoner av 'uhyggelige klovner' i løpet av september som direkte resultat av filmen 'It', som kommer på kino. Det skriver The Sun.

Om den uhyggelige bølgen også treffer Norge vil tiden vise.

Har du enda ikke sett den skremmende traileren, så se den nedenfor:

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.