Ny art oppdaget: Forskere navngir den etter en velkjent karakter fra Harry Potter

30/04/2024 20:00

Sofie

Viralt
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
I det avsidesliggende og øde landskapet i Pilbara, Australia, kjent for sitt eldgamle terreng og tørre vidder, har et team av forskere gjort en bemerkelsesverdig oppdagelse.

I det avsidesliggende og øde landskapet i Pilbara, Australia, kjent for sitt eldgamle terreng og tørre vidder, har et team av forskere gjort en bemerkelsesverdig oppdagelse.

Det skriver The Mirror

Under en ekspedisjon med sikte på å undersøke livet i undergrunnen, kom de over en tidligere ukjent skapning.

Det nye funnet har blitt en del av den vitenskapelige verden takket være det grundige arbeidet til Dr. Mark Wong og Jane McRae, som fanget to eksemplarer av arten for dybdeanalyse.

Ved å bore et hull mer enn 25 meter inn i jordens mørke, avslørte forskerne en ny art innen Leptanilla-familien.

Inspirert av utseendet, med blek hud og en slank kropp, valgte teamet å navngi arten L. Voldemort.

Navnet er en referanse til den kjente antagonisten fra JK Rowlings Harry Potter-serie, en karakter også kjent for sine mørke og skjulte kvaliteter.

Det nyoppdagede insektet, nå oppkalt etter den beryktede mørkeherren, er preget av sine slanke ben, kraftige kjever og et skarpt stikk. L. Voldemort tilbringer livet i de mørke, underjordiske miljøene der han, til tross for sin lille størrelse på bare to millimeter, er et rovdyr.

Dietten består av tusenbein, biller og fluer, noe som understreker effektiviteten som en snikende jeger.

På verdensbasis er det registrert over 14 000 arter av maur, men bemerkelsesverdig nok tilhører bare rundt 60 av disse artene den sjeldne Leptanilla-familien.

Dette gjør oppdagelsen av L. Voldemort ikke bare fascinerende, men også betydningsfull innen entomologisk forskning, ettersom den bidrar til vår forståelse av biologisk mangfold og kompleksiteten til økologiske nisjer i underjordiske økosystemer.

Se den nyoppdagede arten her:

Foto: Jam Press

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.