Ny forskning: Vi elsker hunder høyere enn mennesker

02/11/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvem ville du hjulpet først - et menneske i nød eller en hund? Respondentene i et nytt studie var ikke i tvil.

Der er ingen tvil om at du elsker barna dine, ektefellen din og vennene dine, men prøv å se for deg en søt, liten hundevalp.

Uansett om det er snakk om en labrador, en springer spaniel eller en fransk bulldog, så klarer vi ikke å motstå hunder. 

Av samme grunn har et amerikansk studie nylig prøvd å finne ut av i hvor høy grad vi egentlig elsker det som påstås å være menneskets beste venn.

Vi elsker hunder. Foto: Shutterstock

Og svaret er oppsiktsvekkende. Vi er nemlig veldig begeistret for hunder. Så glad i de, at vi faktisk har mer sympati for de firbente skapningene enn vi har for andre mennesker. Det skriver New York Post.

Det er forskere fra Northeastern University som har foretatt de to studiene, som senere er utgitt i The Times of London.

I studiet ble en rekke frivillige forsøkspersoner blant annet presentert for to falske innsamlingsaksjoner, hvor det ble samlet inn til henholdsvis en hund nød og et menneske i nød.

- Vil du give fem pund for å redde Harrison fra en langsom og smertefull død?, stod det i donasjonsteksten for henholdvis hunden og mennesket ’Harrison’.

Hvilken hund er din favoritt? Foto: Shutterstock

Responsen fra studiet viste klart og tydelig at forsøkspersonene heller ville donere penger til hunder enn til et medmenneske i nød.

Forskerne fant også ut av at det bare er babyer som kan matche en hund på sympati-skalaen.

Det fant de blant annet ut av da respondentene ble presentert for falske avisartikler, som beskrev hvordan henholdsvis en hundevalp, en voksen hund, et ettårig barn og en 30-årig mann hadde blitt angrepet med et balltre. 

De respondentene ble spurt hvem de syntes mest synd på, ble den voksne personen igjen fravalgt til fordel for hunden. 

De er jo vanskelig å motstå. Foto: Shutterstock

- Respondentene var vesentlig mindre bekymret for det voksne mennesket, sammenlignet med babyen, hundevalpen og den voksne hunden, forklarer en av forskerne bak studiet og utdyper:

- Det var bare familiemedlemmer til et spedbarn som viste seg å vekte hunden lavere enn barnet, sier forskeren.

Les også: Kvinne vinner rettsak: Blir betalt for å være hjemme og passe på sin syke hund

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.