Optisk illusjon går viralt: Deler sosiale medier

22/03/2022 08:25

Emma Sletta

Viralt
Foto: Twitter
Foto: Twitter
"Internett" diskuterer igjen hva en optisk illusjon faktisk forestiller.

Denne gangen er det ikke en stripet kjole, men snarere et bilde som angivelig kan fortelle om du først og fremst bruker høyre eller venstre side av hjernen avhengig av hva du tror bildet skildrer.

Hvorvidt det faktisk er sant er ikke å være kjent, men det hevdes i det minste at du først og fremst bruker venstre hjerne hvis du ser en havfrue, og at du først og fremst bruker høyre hjerne hvis du ser en fisk.

Hovedårsaken til at bildet har gått viralt på sosiale medier, er imidlertid ikke at folk er uenige om det viser en fisk eller en havfrue, men heller fordi nesten alle ser noe helt annet eller noe helt fjerde.

Foto: Twitter

Der er nemlig ikke særlig mange, som rent faktisk ser en havfrue eller en fisk. 

På den annen side ser de fleste en hest eller et esel, og noen få ser også et segl som ligger på ryggen med halen opp.

Bildet har nådd flere kjendiser, og komikeren David Baddiel har dermed skrevet: "Ja, selvfølgelig er det et esel. Selvfølgelig," på Twitter, som journalist Jonathan Ross svarte: "Det er et lubben segl som ligger på ryggen. DU ER et esel."

Skuespilleren Amanda Abbington, som Baddiel, så et esel, og 'Harry Potter' forfatter J.K. Rowling, som Ross, så et lubben segl.

Imidlertid er de fleste enige om at bildet på ingen måte kan skildre en fisk eller en havfrue, og en bruker på Twitter har dermed skrevet: "Jeg så et esel til jeg leste at noen mennesker ser et segl, nå er det begge deler. [...]," og en annen har skrevet:

"Jeg ser et esel eller et segl. Jeg ser ingen havfrue eller fisk. Hva gjør det meg til? Et romvesen?"