Par holdt bryllup i luften med 160 gjester for å unnslippe restriksjoner

Et par leide angivelig et fly der de holdt bryllupet sitt med ikke mindre enn 160 gjester, for å unnslippe restriksjoner.

Videoopptak delt på sosiale medier viser paret og deres gjester som står som sild i en tønne på det leide flyet.

Delstaten Tamil Nadu, hvor flyet sies å ha tatt av, innførte nylig strengere restriksjoner som har betydd at bryllupet er begrenset til 50 gjester.

De indiske luftfartsmyndighetene har nå satt i gang en etterforskning. Det skriver BBC.

En talsmann for Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA) sa til Times of India at SpiceJet-ansatte som var om bord i flyet, er fratatt tjenesten.

En talsperson for SpiceJet fortalte Indian Express at Boeing 737 ble booket fra Madurai til Bangalore av et reisebyrå som sa at den skulle brukes til en tur etter et bryllup.

Det ble også sagt at kunden var «tydelig og tydelig informert om retningslinjene for koronaviruset å følge og ble nektet tillatelse til enhver aktivitet som ble utført om bord».

India lider for tiden av en katastrofal andre bølge av coronavirus. Så langt har det verdensomspennende viruset drept minst 300.000 mennesker i India, viser offisielle tall. Flere eksperter har imidlertid sagt at de mener at det reelle antallet dødsfall er mye høyere.

Både sykehuset og krematoriene i landet kan ikke holde tritt, og dette har bare økt de siste ukene. Dette har blant annet ført til alvorlig oksygenmangel, akkurat som kroppene brennes i krematorier 24 timer i døgnet.

Mange indiske familier har ikke råd til å betale for en kremasjon, og det er derfor de ender opp med å begrave sine kjære ulovlig ved bredden av elven Ganges. Det er også mange familier som velger å skyve kroppene sine inn i elven.

Det er nettopp av disse grunnene at det forventes at den faktiske dødsraten er høyere enn det som er publisert.