Politibetjent setter seg ved siden av en bortkommen gutt - hvisker 5 små ord som rører alle

15/05/2017 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: privat
Foto: privat
En amerikansk politimann oppdaget en bortkommen 9-årig gutt alene veikanten. Nå går bildet av betjentens måte å takle situasjonen på verden rundt.

Et bilde av den amerikanske politibetjenten Chris Scott, som er lokal betjent i byen Rigby i staten Idaho, blir delt vidt og bredt på nettet.  

Betjenten gjorde nemlig noe veldig spesielt, da han ved en tilfeldighet oppdaget den niårige autistisk gutten Kyson Baler alene i veikanten. Gutten satt med hodet i hendene og det var tydelig at han ikke hadde det bra. 

- Han så ut som en som hadde en dårlig dag, så jeg stoppet og gikk bort og snakket litt med han, sier Chris Scott til den lokal tv-nyhedsstasjonen local8news.com.

Chris Scott var på daværende tidspunkt ikke klar over at den niårige Kyson Baler er autist og ikke har noe språk.

 

Men det forhindret ikke betjenten i å kommunisere med gutten på en hjertevarm og omsorgsfull måte.

- Jeg satt der bare et par minutter og lot ham finne ut av ting selv. Han pekte deretter på politiskiltet mitt, og jeg hadde tilfeldigvis en liten dekorativ mynt på lomma, hvor politiskiltet også var avbildet. 

- Jeg ga ham mynten, og spurte om han var klar til å bli med inn, og så smilte han og ble med, sier Chris Scott til det lokale mediet.

Det er dette bilde av betjenten som er blitt delt av tusener. Foto: Privat

Kyson Baler hadde løpt vekk fra institusjonen, da han hadde fått en ny pedagog han ikke likte. Forandringen var for mye for den autistiske gutten.

Det er den samme pedagogen som har tatt bildet av gutten sammen med politimannen. Guttens mor har senere delt det på Facebook.

- Det er uvurderlig. Bildet sier mer enn tusen ord, forteller Kyson Balers mor, Jessica Baler.

Men på tross av den store oppmerksomheten rundt bildet, så er det fortsatt selve samtalen med Kyson Baler som Chris Scott verdsetter mest:

- Da jeg kom tilbake på politistasjonen etter å ha sittet med Kyson, hadde jeg det største smilet om munnen, sier politimannen til localnews8.com.