Politiet kan ikke la være å gjette: Varebil funnet på taket av bussholdeplassen

08/06/2024 11:00

Emma

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
“Det er ét stort mysterium," lyder meldingen.

Plounéventer, en pittoresk by i hjertet av Bretagne, ble åsted for en forbløffende hendelse som raskt ble samtaleemne både lokalt og på internett.

Beboerne ble møtt med et puslespill da de oppdaget en hvit varebil parkert på et sted der ingen forventet det - på toppen av en bussholdeplass på Place de l'Eglise.

– Det er et totalt mysterium. Vi vet hvem som eier kjøretøyet, men vi vet ikke hvordan det kom dit, og spesielt hvorfor, sa kaptein Christophe Laval til Voltage mens han spekulerte i den usannsynlige plasseringen av kjøretøyet.

Tilfeldigheten utløste en bølge av spekulasjoner på nettet, med folk som foreslo alt fra moderne kunstinstallasjoner til en ny, innovativ reklamestrategi. Men gendarmeriets undersøkelse avslørte at virkeligheten var langt mer jordnær, om ikke mindre overraskende.

Foto: Facebook

Det viste seg at en "kommersiell tvist" var roten til det uvanlige synet, med en strid mellom eieren av varebilen og en annen part over selve kjøretøyet.

I et anfall av frustrasjon, og uten en dråpe alkohol involvert – til manges overraskelse – brukte gjerningsmannen en jekketralle til å løfte bilen opp på busskuret som en dramatisk gest.

Mysteriet, som hadde holdt både lokalbefolkningen og sosiale medier gjettet i flere dager, fant sin løsning, men etterlot likevel folket i Plounéventer med en historie de aldri vil glemme.

Gendarmeriets innsats for å løse gåten ble møtt med lettelse da de endelig kunne fjerne varebilen og gjenopprette normaliteten – eller i det minste så normalt som det kan bli etter en slik hendelse.