Prissjokk på flyplassen: Johan kunne ikke tro sine egne øyne, da han så regningen

18/06/2024 07:30

Emma

Viralt
Foto: X
Foto: X
Johan kunne ikke tro sine egne øyne da han så hva han måtte betale for en rekemat og en øl på flyplassen.

Det er ingen hemmelighet at prisene på flyplasser ofte er høyere enn andre steder. Men nylig forårsaket en pris på et vanlig rekesmørbrød og en øl på Landvetter flyplass i Sverige en storm av raseri på sosiale medier.

Til tross for en generell forventning om høyere priser på flyplassene, ble regningen på 422 svenske kroner (tilsvarende ca. 429 norske kroner) for dette enkle måltidet ansett som uforholdsmessig.

Det skriver norske DinSide.

Det var den svenske seniorøkonomen i SEB, Johan Javeus, som fremhevet dette absurde prisnivået ved å dele det på sosiale medier, nærmere bestemt på X (tidligere kjent som Twitter).

"Ok, vanskelig å bli sjokkert over hvor mye ting koster i disse dager, men denne er vanskelig å slå. En vanlig rekesandwich og en vanlig øl på Landvetter flyplass... 422 SEK!,», skrev han.

Javeus' innlegg har senere gått viralt og har i skrivende stund mer enn 2.800 «likes» og 532 kommentarer.

Kommentarene spenner vidt, fra de som anser det som en trist realitet på flyplasser, til de som ikke kan tro sine øyne og foretrekker å sulte enn å betale slike priser.

"Så sulter jeg hellere ihjel," skriver Mathias Sundin.

Mens Javeus har avstått fra å kommentere saken ytterligere til media, har innlegget hans utløst en større diskusjon om prisene på svenske flyplasser og spørsmålet om de er urettferdig høye.

Blant annet har Swedavia reagert på innlegget. Det skjer etter resultatene fra Swedavias siste forbrukerundersøkelse, der kundene klaget over de høye matvareprisene på flyplassene.

– Prisene på flyplassen må ikke være mer enn ti prosent høyere enn tilsvarende produkter i byen, sier Swedavias markedssjef til Dagens Industri.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.