Redningshunden June har vært på 500 oppdrag: Nå har hun lagt ut på sin siste reise

02/07/2024 23:00

Emma

Viralt
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Forrige lørdag markerte en følelsesladet dag for den østerrikske hundeføreren Karin Kuhn da den 15 år gamle redningshunden June forlot denne verden.

Med over 500 søk på CV-en var June en av de mest erfarne og pålitelige redningshundene, etter å ha tjent det østerrikske samfunnet med en pålitelighet som få kan matche.

Det melder det østerrikske mediet NÖN.

Sammen med hundeføreren sin, Karin Kuhn, har June vært en legende innen både områdesøk og mantrailing.

Karin Kuhn, som er administrerende direktør, driftsleder og treningsleder for redningshundene i delstaten Niederösterreich, hadde en spesiell tilknytning til June.

Samarbeidet var preget av en unik forståelse for hverandre.

June var også sertifisert terapihund. Hennes milde natur og rolige sinn gjorde henne til en uvurderlig ressurs for de som trenger trøst og støtte.

Anton Erber, leder for redningshundene i Niederösterreich, fremhevet Junes uvurderlige bidrag: "June har gjort en over gjennomsnittet jobb sammen med sin handler Karin Kuhn. Jeg vil takke dem veldig mye for dette engasjementet, som ikke er en selvfølge. Å la en så spesielt tilkoblet partner gå, gjør veldig vondt."

Redningshunder som June spiller en kritisk rolle i søk- og redningsoperasjoner. I områdesøk jobber hund og fører tett sammen for å skanne terreng og rapportere levende mennesker i området ved hjelp av GPS, kart og kompass.

Mantrailing, derimot, utnytter hundenes eksepsjonelle luktesans for å følge duftspor fra savnede personer.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.