Richard var ute med en metalldetektor som knapt fungerte: Noen minutter senere skjedde det utenkelige

31/03/2024 23:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Richard fant en spesiell gullklump - så spesiell at den siden har gått inn i historiebøkene.

Du kunne lese om det overalt da metalldetektorentusiasten Richard Brock mot alle odds fant Englands største klump under en utgravning i Shropshire i fjor.

Til tross for at han ankom sent og var utstyrt med defekte detektorer, endte Richard opp med å finne en skatt som nå viser seg å være verdt et svimlende beløp.

Det skriver mediet Telex via BBC.

Gullklumpen kan ses på bildet nedenfor.

Hendelsen fant sted på jordbruksland nær Much Wenlock, hvor Richard deltok i et organisert metalldetektor søk.

Han hadde med seg tre gamle metalldetektorer, som viste seg å være upålitelige, og den første han brukte sluttet å fungere nesten umiddelbart.

Etter å ikke ha møtt annet enn «noen rustne, gamle teltstenger» med sin neste detektor, kom Richard plutselig over noe av betydelig verdi; En gullklump som nå er anerkjent som den største som noen gang er funnet på engelsk jord.

Rekordfunnet har vakt stor interesse og er lagt ut på auksjon, hvor det har en forventet startpris et sted mellom 30 og 40 tusen pund (260.000 og 300.000 kroner, red.).

Richard, som har vært metalldetektorentusiast siden 1989, har uttrykt sin glede over funnet og avslørt at han vil dele inntektene fra salget med grunneieren.

Den forrige rekorden for gullfunn på engelsk jord var 54 gram.

Denne historien om uventet flaks og historiske oppdagelser har ikke bare begeistret skattejegere og historieentusiaster, men også kastet lys over mulighetene og overraskelsene som en tur med metalldetektoren kan tilby.