Rørt stjernetrener banker på bordet etter skoleskyting: "Jeg har fått nok!"

25/05/2022 09:12

Emma Sletta

Viralt
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Den anerkjente NBA-treneren Steve Kerr slår til mot amerikanske politikere etter onsdagens skoleskyting i Texas.

"Jeg kommer ikke til å snakke om basketball."

Slik begynte Steve Kerr sin pressebriefing onsdag før NBA-kampen mellom Golden State Warriors og Dallas Mavericks.

For den karismatiske Warriors-treneren hadde en helt annen beskjed å levere til pressen til stede - timer etter den tragiske skoleskytingen i Texas. Kerr slo i bordet, hevet stemmen og stammet med skjelvende underleppe:

- Når skal vi gjøre noe?

- Jeg er lei. Jeg er så lei av å sitte her oppe og tilby kondolanser til de hjerteskjærende familiene som er der ute. Jeg er lei av å holde et øyeblikks stillhet. Det er nok, sa Steve Kerr, og fortsatte sin så-på-tale:

– Vi spiller kampen i kveld. Men jeg vil at alle tilstedeværende skal tenke på sitt eget barn, barnebarn, mor, far, søster eller bror. Hva ville du følt hvis dette skjedde med deg i dag?

Kerr og Golden State Warriors endte opp med å tape sluttspillkampen mot Dallas Mavericks 109-119, men ligger fortsatt foran med 3-1 i kamper i serien.

Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet for ofrene for skoleskytingen på Rob Elementary.

Vil ha politisk handling

Steve Kerr, som må betraktes som en av de mest anerkjente og innflytelsesrike NBA-personlighetene, hadde et veldig spesielt formål med sin en-til-en tale på i underkant av tre minutter.

Han vil ha politisk handling. Nå.

Nærmere bestemt ønsker NBA-treneren at politikerne skal innføre en bakgrunnssjekkregel for alle som ønsker å kjøpe våpen. En såkalt Universal Background Check.

- Er du klar over at 90 prosent av amerikanerne, uavhengig av politisk status, ønsker å få innført bakgrunnssjekker? 90 prosent. Vi blir holdt som gisler av 50 senatorer i Washington som nekter å la oss stemme på det. De vil ikke la oss stemme fordi de vil holde fast på sin egen makt. Det er patetisk. Jeg har fått nok.

Det var slik Steve Kerr avsluttet sin talestrøm før han banket på bordet igjen og reiste seg og forlot rommet.

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.