Så er det på'n igjen: Jorden går under om 26 dager

26/07/2017 14:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Enden er nær.

De fleste nordmenn har sannsynligvis fått avholdt ferie når august nærmer seg, men om du tilhører de som tar ferie sent i år, kan du likesågodt avbestille reisen og nyte tiden din nå.

Det sies nemlig (igjen-igjen) at jordens undergang er nært forestående. Det skriver britiske Metro.

På Dagens.no har vi tidligere skrevet om at jordens ende er nær, som hver gang har vist seg å være fjas. Denne gangen mener religiøse fundamentalister at dommedag finner sted sted 21. august. Altså om bare 26 dager.

Og selv om vi er blitt presentert for flere dommedagsprofetier enn det er epsioder av Glamour, så skal det visst være sant denne gangen (som om vi ikke også har hørt den før). 

Den mildest talt nedslående meldingen kommer i kjølvannet av nyheten om at en solformørkelse vil finne sted i august, og dette har raskt fått engstelige konspirasjonsteoretikere til å gå berserk.

På Youtube har flere selverklærte dommedagseksperter nemlig iført seg sølvpapirhattene og proklamert at den kommende solformørkelsen samtidig vil gjøre en ende på alt liv på jorden.

De engstelige dommedagsprofetene kobler solformørkelsen sammen med Johannes Åpenbaringen, som hovedsaklig handler om jordens siste dager og kampen mellem Gud og Satan.

Av samme grunn har Johannes skrifter - som utgjør den siste boken i Det Nye Testamentet i Bibelen-  i mange år vært yndet lesning for dommedagsfans verden over.

En av disse er Michael Parker, som er mannen bak den veldig religiøse bloggen ’End Time Prophecies’.

I fjor uttalte Michael Parker blant annet:

- Skrifter forteller oss at når en nasjon og dens ledere involveres i et forsøk på å dele landet Israel, så vil Gud komme til den nasjonen og dele landet som hevn.

Og nettopp den forestående solformørkelsen som vil kunne ses på tvers av USA, er ifølge Michael Parker og andre den guddommelige krafen som vil dele landet i to, og i samme omgang forårsake verdens undergang. 

- En solformørkelse vil finne sted 21. august 2017, hvis bane er diagonal med USA - hvilket til slutt vil dele landet i to, forklarer Michael Parker, som visstnok er ganske seriøs rundt den deprimerende profetien.

Men som det ofte skjer når konspirasjonsteoretikere slår seg løs, så er fler og fler dommedagsprofetier dukket opp i forbindelse med solformørkelsen.

Det betyr at både Jesus, Satan, vulkaner og asteroider nå er blandet inn i teoriene om jordens undergang, hvilket har skapt uenighet om hvorvidt 21. august nå også er dagen hvor apokalypsens fire ryttere kommer stigende.

Andre mener nemlig å vite at jorden førsr går under 23. september i år. 

Under alle omstendigheter vil vi oppfordre leserne våre om å ta de dystre forutsigelsene med stor ro. 

Etterhvert har det kommet så mange falske dommedagsprofetier at vi tør å love at jorden fortsatt snurrer som den pleier etter 21. august.

Det er i hvert fall verdt å ha med i vurderingen før man sier opp jobben og tømmer kontoen. 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.