Setter katter pris på kyss? Fransk katteekspert gir svaret

02/03/2024 10:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Setter katter pris på kyss?

For utallige katteeiere er spørsmålet om kattevennene deres liker kyss eller synes slike kjærlighetsuttrykk er foruroligende en vanlig nysgjerrighet.

Det er viktig å erkjenne at katter, omtrent som mennesker, har individuelle personligheter, noe som gjør det umulig å foreskrive en ensartet tilnærming til deres preferanser og atferd.

Eksperter ved det franske nettstedet tekpolis.fr og i det bredere dyreatferdsfeltet antyder at måten katter kommuniserer og uttrykker følelser på er vesentlig forskjellig fra menneskelig interaksjon.

Ikke alle uttrykk for kjærlighet, inkludert klemmer og kyss, oppfattes nødvendigvis som hyggelige av våre firbeinte følgesvenner.

Den generelle konsensus blant dyreatferdsforskere er at de fleste huskatter ikke favoriserer kyss. Forsøk på å klemme eller kose dem, spesielt i sårbare områder som magen, kan fremkalle en følelse av innesperring.

Imidlertid kan noen katter vokse til å tolerere, om ikke setter pris på, disse bevegelsene som en del av deres unike bånd med eierne.

Det er derfor avgjørende å forstå at fysiske uttrykk for hengivenhet som er kjent for mennesker, ikke er medfødt for katter.

Observer katten din

I stedet for å tvinge frem menneskelignende uttrykk for kjærlighet, gir det verdifull innsikt å observere hvordan katter naturlig hilser og viser kjærlighet til hverandre. Katter tilbyr noe som kan sammenlignes med "kattekyss" gjennom milde øyemys, formidler ro og hengivenhet uten behov for fysisk kontakt.

Denne subtile formen for kommunikasjon er et bevis på det dype båndet som deles mellom en katt og dens eier.

For å virkelig uttrykke kjærlighet til katten din på en måte som resonerer med kattens følsomhet, ligger nøkkelen i å forstå deres personlighet og preferanser.

Å gjøre deg kjent med kattens kroppsspråk kan forbedre hvordan du samhandler med kjæledyret ditt, og hjelpe deg å gjenkjenne hva de liker og ikke liker.

Ved å gjøre det respekterer du ikke bare grensene deres, men styrker også forholdet ditt på et språk de forstår.

Avslutningsvis, mens kyss og klem kanskje ikke er den foretrukne metoden for å vise hengivenhet for de fleste katter, kan det å lære å kommunisere kjærlighet på en måte som er meningsfullt for dem berike båndet mellom deg og kattevennen din.