Slik forhindrer du at katter bruker hagen din som toalett

05/04/2024 05:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
En hageentusiast avslører nå hvordan du kan stoppe katter fra å bruke hagen din som toalett.

Er du lei av at nabokatten er innom og velger å bruke hagen din til en midlertidig søppelkasse, så bør du lese her.

Mens katteeiere ikke kan kontrollere hvor kattene deres bestemmer seg for å gå på do, er det en enkel, rimelig ingrediens som katter hater som kan bidra til å avskrekke dem, ifølge en hageentusiast.

Ikke bare bruker de andres hager som toaletter, men de kan også grave opp blomsterbed, sove blant planter og ødelegge hjemme-dyrkede produkter. Selv om det kan være vanskelig å holde dem unna, har en hageentusiast delt en enkel måte å avskrekke dem på.

Katter har en veldig god luktesans som hjelper dem å finne byttedyr, i tillegg til å holde dem unna fare, og det betyr at visse lukter kan være «utholdelige» for katter, melder The Express, ifølge Mirror.

Sheenaugh McMahon tok til Facebook-siden Gardening Hints and Tips for å dele at alt du trenger er noen teposer og eukalyptusolje, og hevdet at det "fungerer som en drøm".

Dette er fordi begge har sterk lukt som katter hater.

"Jeg hadde et problem med at katter brukte hagen min som et lite toalett. Jeg ble bedt om å bruke brukte teposer dynket i eukalyptusolje. Jeg prøvde det og det fungerer som en drøm, så alle med dette problemet, prøv det og katter vil slutte å gå i hagen din. Tilsynelatende hater de lukten," forklarte Sheenaugh.

Dette ble ytterligere støttet av hageekspert David Domoney, som sa at det også har vært "veldig effektivt" for ham. Han foreslo også at i stedet for å dynke teposen i eukalyptus, er muskelvarmespray effektiv.

"En av tingene som har fungert for meg tidligere, er å spare teposer og spraye dem med en muskelvarmende spray, som Deep Heat," sa han.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.