Slik holder du jordbær friske så lenge som mulig

04/04/2024 20:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jordbær blir ofte dårlige raskere enn du kan spise dem. Det trenger ikke være sånn. Med noen få triks kan du enkelt forlenge holdbarheten til disse delikatessene.

Sommeren nærmer seg med stormskritt og med den kommer deilige og forfriskende snacks. For mange er for eksempel jordbær et populært valg. Når jordbærene er kjøpt inn er det imidlertid viktig å være rask.

De deilige bærene varer ikke lenge og blir fort dårlige. Men kan man gjøre noe med det? Faktisk kan du forlenge holdbarheten til jordbær med noen enkle triks.

Først og fremst holder jordbær seg lengst i grønnsaksskuffen til kjøleskapet. Her er temperaturen riktig og det er tørt og mørkt. Lagret i en sil får frukten også tilstrekkelig med luft fra alle kanter.

Dette bør unngås

Et stykke kjøkken- eller avispapir absorberer gjenværende fuktighet. I tillegg bør du ikke vaske bærene umiddelbart etter kjøpet. På grunn av fuktigheten har frukten en tendens til å råtne raskere og mister også aromaen. Fjerning av blader og stilk bør også gjøres rett før du spiser dem.

Eddik mot mugg

Eddik hindrer mugg og sikrer lengre holdbarhet. Spesielt frukteddik som bringebær- eller epleeddik er egnet til dette formålet. Fyll en bolle med en tredjedel eddik og to tredjedeler vann, og tilsett deretter jordbærene.

La løsningen virke i noen minutter. Ta så bærene ut, skyll dem godt og tørk. Alle bakterier blir dermed drept.

Fryseren

Jordbær holder seg opptil ti måneder i fryseren. På grunn av minusgrader har mikrober ingen sjanse og fruktene er bevart. Før du legger dem i en frysepose, må bærene vaskes og tørkes. Dette forhindrer at de fester seg sammen etter frysing. Rist fryseposen flere ganger under frysing.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.