Sophie skaper vill debatt med ammingen sin: 'Kvinner bør amme inntil barna er 8 år gamle'

08/11/2016 07:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Mødre skal ikke måtte føle skam eller frykte for omverdenens reaksjoner, hvis de velger å fortsette å amme frem til barna når åtte årsalderen, sier den 40-årige kvinnen.

Kvinner burde amme inntil barna deres når åtte årsalderen. Slik lyder budskapet fra den 40-årige Sophie Emma Rose.

Hun har valgt å dele masser av videoer og bilder av de sultne øyeblikkene hvor hun ammer sitt fire år gamle barn. 

For den britiske kvinnen handler det ikke bare om få i sønnen Shanye føde, men også om å endre folks holdning til amming.

Sophie Emma Rose forklarer til The Daily Mail at hun har valgt å være åpen om ammingen av sønnen, i et forsøk på å 'normalisere amming av eldre barn'.

- Jeg ønsker at andre mødre skal føle seg trygge på å amme de eldre barna sine, sier Sophie Emma Rose til avisen.

Foto: Privat

Hun forklarer at man som mor ikke skal måtte føle skam eller frykte for omverdenens reaksjoner, hvis man fortsetter å amme barna sine i en lengre årrekke.

- Amming av eldre barn er veldig viktig. Det handler ikke bare om den ernæringsmessige gevinsten ved morsmelk, da du også på en fysisk måte viser barna dine at du er der for dem. Det handler om bekvemmelighet og følelsesmessig forbindelse, sier Sophie Emma Rose.

Hun deler amme-videoene sine på YouTube for å inspirere andre mødre til å fortsette brystforingen av sine små gullklumper. 

- I den vestlige kulturen anses brystene som en seksuell del av kroppen, men jeg får ingen seksuell nytelse når jeg gir Shaye brystmelk, sier kvinnen bak YouTube-kanalen 'Sophie's Joy Breastfeeding Mama'.

Foto: Privat

Selv om hun er vant til å lese en del negative bemerkninger i kommentarfeltet til videoene, så fortsetter hun å amme sønnen sin.

- Jeg kommer til å amme Shaye så lenge han ønsker det, sier kvinnen fra byen Blackpool.

Sophie Emma Rose forklarer at hun vil amme gutten til han er omkring åtte år gammel.

Den 40-årige kvinnen ser dog ikke frem til den dagen hvor hun ikke kan amme sønnen sin lengre. 

- Det blir et sjokk. En tilbaketrekning av min kjærlighet og omsorg. Det kommer til å bli en stor forandring for ham, sier hun.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.