Svenske Mats er tidligere kroppsbygger på steroider: I dag merker han konsekvensene

23/03/2024 21:00

Emma

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nå advarer han andre.

Mats Kardell var en pioner innen svensk kroppsbygging. Hans karriere, som skjøt i været på 1980-tallet med fire SM-gullmedaljer og en sølvmedalje i Mr. Univers, ble drevet av dyptliggende lav selvtillit og en konstant jakt på den perfekte kroppsbygningen. En jakt som førte ham ned en farlig vei med steroider og doping.

Han har nå kommet med en sterk advarsel mot dopingens mørke side, etter å ha slitt med alvorlige helsekonsekvenser som følge av årevis med misbruk.

Det skriver SVT.

"Skadene kommer ikke på en gang, de kommer mye senere," reflekterer Kardell, som nå lider av en blodsykdom, nyresvikt og impotens - sykdommer han tilskriver sitt tidligere dopingforbruk. Hans historie er en øyeåpner om de langsiktige konsekvensene som kan komme med beslutningen om å ty til forbudte stoffer for å oppnå kortsiktige gevinster i idretten.

Kardells reise inn i kroppsbyggingens verden startet uskyldig med hans første konkurranse i 1980 i Mjölby, hvor han først ble introdusert for preparater som Dianabol for å bygge muskelmasse. Men det som begynte som en måte å forbedre ytelsen på, utviklet seg raskt til en avhengighet og et liv der dagene var fylt med ulovlige rusmidler.

I dag bruker Kardell sine bitre erfaringer til å veilede og utdanne unge mennesker om farene ved doping, i håp om å forhindre at de gjør de samme feilene.

"Du la alt i deg selv den gangen for å komme dit du trengte å gå," sier han, og understreker hvor lett det er å bli fanget opp i en syklus av selvdestruksjon i jakten på det umulige idealet.

Hans livshistorie fungerer nå som en kraftig påminnelse om at sann helse og velvære ikke kan oppnås gjennom bruk av prestasjonsfremmende midler.

Herunder kan du se et bilde av Kardell da han var i "Toppform".

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.