Sykepleiere gir finger'n til nyfødt baby og deler bildene - nå har det fått konsekvenser

20/09/2017 14:30

Anniken Hauge

Viralt
To amerikanske sykepleiere har sjokkert alle med en rekke ytterst upassende bilder av babyer som bare er noen timer gamle.

To amerikanske sykepleiere er blitt presentert for hver sin oppsigelse, etter å ha sendt bilder til vennene sine via Snapchat av nyfødte babyer på mens de var på jobb.

De to sykepleierne jobbet inntil nylig på Naval Hospital Jacksonville i Florida, hvor de både har tatt bilder av seg selv som viser finger'n til de nyfødte, i tillegg til å ha laget en video av en baby som ’danser’ til rapmusikk.

Det skriver blant annet Independent.

Dette er et av bildene som har gjort folk forbanna, og som kostet pleierne jobben.

I en av videoene ser man den ene sykepleieren rekke den forbudte langefingeren over mot ansiktet til et nyfødt barn mens hun i teksten til bildet har skrevet:

- Dette er hvordan jeg føler om disse mini-djevlene.

I en annen video fra Snapchat ser man hvordan den andre sykepleieren holder en av babyene opp under armene, og lar den ’danse’ til rapmusikk.

De grenseoverskridende videoene er senere også blitt delt på Facebook, hvor de har skapt mye aggresjon og sinne.

Sykepleierne ble senere sparket fra jobben.

Blandt annet har et innlegg med bildene fått over 100.000 delinger og kommentarer.

Det har ført til at kvinnenes arbeidsplass har fått kjentskap til de to sykepleiernes behandling av de nyfødte barna, som de var ansatt til å ta vare på og gi kjærlig omsorg. 

Det var en anonym person som gikk til sykehuset med informasjonen omde to ansatte. Mest sannsynlig en person som hadde fått tilsendt bildene på Snapchat.

Det har nå resultert i at sykehuset mandag valgte å gi sparken til begge kvinnene. En talsperson fra sykehuset uttaler:

- Vi er bevisste om videoen og bildene som er blitt delt online. Det er forferdelig, uakseptabelt og ufattelig uprofesjonelt og det vil ikke bli tolerert, sier talskvinnen Jeanne Casey.

Hun bekrefter samtidig oppsigelsen av de to kvinnene, og forklarer at hun for øyeblikket er i gang med å informere barnas foreldre om den ubehagelige episoden. 

Se mer om saken nedenfor.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.