Taxisjåfør skal levere en mystisk pakke: Da han banker på hos en eldre mand, går den sjokkerende sannheten opp for ham

06/10/2017 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En oppmerksom taxisjåfør hadde en rystende opplevelse, da en eldre mann ba ham om å levere en mystisk pakke.

Den engelske pensjonisten Barry Stone fra byen Marlow, kan i disse dager takke en oppmerksom taxisjåfør for at han fortsatt har pensjonsoppsparingen sin.

Forleden dag fikk 78-årige Barry Stone nemlig en telefon fra politiet hos Scotland Yard, som advarte ham om at han var i ferd med å bli utsatt for banksvindel. Det skriver britske Metro.

For å kunne hjelpe den eldre mannen, ba politimannen i den andre enden av røret ham om å gå i banken og ta ut alle pengene han hadde på kontoen sin.

Etter det skulle han legge dem i en kasse, og sende det med en taxi til London. Der ville nemlig etterforskere sjekke pengene for fingeravtrykk, for å finne frem til banksvindlerne. 

- De fortalte meg at de ville ha pengene siden det var fingeravtrykk på dem, og at svindleren var en fra banken som vde ville ha muligheten til å ta, forteller Barry Stone, som samtidig fikk beskjed om å ikke fortelle noen om samtalen. 

Selv om det sannsynligvis kun er de færreste som ville gått med på det, så er Barry Stone en autoritetstro og pliktoppfyllende herremann, som straks gikk i banken for å hjelpe politiet.

Her tok derfor ut hele oppsparingen sin på 12.000 pund, cirka 130.000 kroner, som han deretter forseglet i en boks, og ringte etter en taxi.

En sjåfør ankom og mottok pakken sammen med en adresse i London hvor den skulle leveres.

Deretter kjørte sjåføren tilbake til taxisentralen, hvor han fortale kollegaene sine om den merkelige oppgaven han hadde fått.

En annen taxisjåfør ved navn Izy Rashid skulle frakte pakken til mottakeren i London, men som den eneste valgte Izy Rashid å forholde seg veldig kritisk til den merkelige leveringsturen.

Derfor valgte Izy Rashid å kjøre tilbake til Barry Stone for å gi ham pakken i retur.

Dette gjorde den eldre mannen nervøs, og derfor frotalte han at pakken var en aftershave som skulle leveres til sønnen hans – en unnskyldning han hadde fått beskjed om å bruke hvis noen stilte spørsmål.

Izy Rashid valgte dog å berolige og snakke med den eldre herremannen, som fortalte Izy Rashid om telefonsamtalen og alle pengene.

Sammen fikk de ringt til politiet, som kunne bekrefte at Barry Stone hadde blitt utsatt for svindel.

- Etter jeg hadde sendt avgårde alle pengene så klarte jeg ikke å spise. Det var så mange penger. Nå føler jeg så utrolig lettet, forteller Barry Stone, som dog skammer seg over at han hoppet i svindlernes felle.

- Det har fått meg til å se så dum ut. Jeg er så sint over at noen mennesker kan finne på sånn. Rane en person og ta alle pengene, sier han. 

- Man tror dem bare noen ganger, gjør man ikke? Jeg trodde bare at jeg skulle være til hjelp, forteller den flaue eldre mannen, som kun har rosende ord til overs for redningsmannen Izy Rashid.

- Han er en vidunderlig mann og nå også en venn. En ordentlig god venn. Jeg skal begynne å alltid sitte på med hans taxi. Jeg skal på ferie om noen uker, og jeg flyr fra Heathrow. Og da vil jeg kjøre med ham, sier den britiske pensjonisten.

Izy Rashid er også sjokket over det usle og utspekulerte trikset.

- Hvordan kan de gjøre noe sånn? Jeg er oppdratt til å respektere eldre mennesker, og kunne aldri drømt om å gjøre noe slikt, forteller den heroiske taximannen, som dog priser seg lykkelig over at han valgte å tvile på hele situasjonen.

- Jeg er bare lykkelig for at jeg var i stand til å forhindre at denne mannen mistet hele livsoppsparingen sin. Jeg er sikker på at hvis ikke man hadde hørt om svindelnumre som dette før, så ville han mistet alle pengene sine, forteller Izy Rashid.

Les også: 32-årig mann bet og sparket hund - hensatt dachsen i hjelpeløs tilstand slik at den døde

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.