To år gammel gutt fikk en idé midt på natten: Nå advarer mor alle mot det som nesten kostet ham livet

17/03/2024 16:00

Sofie

Viralt
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Den rystede moren deler nå historien sin.

En australsk families nær-døden-opplevelse har fanget oppmerksomheten til foreldre over hele verden, takket være en hjerteskjærende historie delt av Tiny Hearts Education, en nettplattform dedikert til å spre kunnskap om barnesikkerhet og førstehjelp til spedbarn.

Bak denne plattformen står Nikki, en tidligere ambulansepersonell som nå bruker ekspertisen sin til å informere om potensielle farer i hjemmet.

En natt blir roen i et hjem brutalt avbrutt da en fire år gammel gutt vekker foreldrene i panikk for å fortelle dem at hans to år gamle bror, Archie, trenger hjelp på badet.

Til sin gru fant moren sin yngste sønn i badekaret, fullt påkledd og i en spesielt farlig situasjon. Den lille gutten hadde klart å ta en krakk opp til badekaret, sette inn proppen og skru på vannet, noe som resulterte i et oversvømmet bad og en potensielt livstruende situasjon for Archie.

«Ærlig talt, jeg tror jeg VIRKELIG bekymrer meg for barnas sikkerhet», uttrykte moren sin angst, og fortsatte med å understreke hvor nære de ville ha vært tragedie om hennes eldste sønn ikke hadde våknet.

I kjølvannet av denne hendelsen har familien satt i verk ekstra sikkerhetstiltak, blant annet låser på baderomsdøren og oppbevaring av badekarstopperen på et trygt sted.

Nikkis kommentar til hendelsen reflekterer en bredere bekymring blant foreldre som ofte overser de skjulte farene i hjemmet.

– Mange foreldre har innrømmet at de aldri ville ha tenkt på det, og har også proppen sin i nærheten av badekaret, sier hun og understreker viktigheten av å revurdere hvordan og hvor badeutstyret oppbevares.

I tillegg har moren til Archie investert i en alarmsensor til barnas soveromsdør som et ekstra sikkerhetstiltak for å forhindre lignende hendelser i fremtiden. Håpet hennes er at historien deres kan tjene som en øyeåpner for andre familier og fremheve viktigheten av å stadig revurdere hjemmesikkerheten.

Kilde: Edziecko.pl.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.