Triks med kjøkken-svamp tar internett med storm: De er gull verdt i hagen

23/04/2024 22:00

Sofie

Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hvis du aldri har brukt kjøkkensvampene dine i hagen, så utnytter du ikke deres fulle potensial.

En hageekspert har delt et triks som lar deg gjøre hverdagsavfallet til «rent gull for plantene dine».

Hageeksperten har delt et "svamphagehack" på YouTube som fremmer sunn plantevekst og holder dem vannet. Det kostnadseffektive trikset koster deg ikke mange kronene, og du har sikkert en ekstra svamp liggende i kjøkkenskuffen.

Dette er skrevet av The Mirror.

Videoen på YouTube har fått over to millioner visninger og viser hageeksperten som oppfordrer folk til ikke å kaste svampen og fremhever verdien deres i å ta vare på planter. Videoen starter med å desinfisere svampen og la den ligge i såpe og vann i en time.

Når timen er ute, skjærer du svampen i mindre biter. I videoen sa eksperten: "Når vi har kuttet opp svampen vår, vil vi begynne å bruke den til fordel for jorda i pottene og plantene våre. Og vi vil bruke svampen til å fylle en av disse pottene."

Bedre hydrering av plantene

De kuttede svamp bitene blir deretter inkorporert i plantepottene og absorberer gradvis næringsstoffer og fuktighet, noe som fremmer plantehelse og lang levetid.

Hageeksperten la til: "Det som skjer er at de allerede har begynt å absorbere næringsstoffer fra selve jorda og fuktigheten fra jorda jeg har lagt til bøtta."

Deretter ble en plante transplantert på toppen av svamplaget og mer jord ble fylt i potten. Laget av svamp vil holde på fuktigheten og plantene vil holde seg hydrert lenger.

I tillegg fungerer den gradvise frigjøringen av absorberte næringsstoffer fra svampen som en naturlig gjødselspreder, og eliminerer behovet for hyppige påføringer og reduserer svinn. Hageeiere kan være sikre på at plantene deres får optimal fuktighet og næringsstoffer uten å måtte overvåke eller sjekke plantene deres konstant.

Anerkjennende reaksjoner

En person som var takknemlig for dette trikset kommenterte: "Dette er en flott idé til henge-kurver. Jeg skal prøve det." Mens en annen sa: "Jeg elsker dette, og det ga så mye mening, spesielt på de lange turene borte. Takk for at du deler!"

En tredje person kommenterte: "Glimrende idé! Hvorfor i all verden visste jeg ikke dette før? Takk."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.