Tusenvis av kvinner boikotter H&M: Plus-size modellene er ikke tykke nok

10/09/2017 15:45

Anniken Hauge

Viralt
Kunder av den populære kleskjeden finner seg ikke i at modeller fremstiller kvinner på den måten H&M gjør i den nye kolleksjonen.

Når er man tykk og når er man tynn?

Mote- og klesbransjen har hatt utalllige kvaler med å vise frem klærne deres i tidens løp, da kritikken over tynne supermodeller har haglet over bransjen.

Og det er nettop den samme gamle sangen som har fått tusenvis av kunder til å snu ryggen mot den populære kleskjeden, skriver Aftonbladet.

Det er nemlig klær til litt fyldigere kvinner, de såkalte plus-sizes, som har fått det til å koke over kundene i H&M’s hjemland, Sverige. 

Tar man en titt inne på H&M’s hjemmeside, så tegner det seg et bilde av at modellene som viser plus-size klærne, ikke er så store. 

Det er bilder som dette som har fått svenske kvinner til å rase over H&M. Foto: H&M (pressefoto)

Plus-size modellern er nemlig normalvettige kvinner, er kritikken. Foto: H&M (pressefoto)

Faktisk er de fleste modellene det man vil kalle normalvektige, og det sender helt feil signaler, mener brukere av Facebookgruppen Annonsrådet, som mener det er ‘sexistisk’at H&M lager plus-size klær utelukkende til kvinner som ikke har noe spesielt ekstra på hoftene. 

- Vi vil ikke kjøpe klær på H&M før kleskjeden erstatter bildene av modeller som faktisk ser ut til å være en del av målgruppen som klærne er tiltenkt, sier grunnlegger av Facebook-gruppen Amanda Oxell til avisen.  

H&M avviser kritikken, og sier at alle modellene bærer klærne i de størrelsenw som kolleksjonen lages i. Foto: H&M (pressefoto)

Derfor oppfordres gruppens kvinnelige deltakere til å boikotte kleskjeden. Det har 5000 kvinner allerede sagt seg enig i på Facebook. 

- I H&M+ sortimentet jobber vi med mange forskjellige modeller, for å vise et bredt utvalg og inspirere kundene våre med den nyeste moten. Alle modellene vi bruker ligger innenfor størrelsen på konseptet, det vil si størrelse 44-58, sier pressetalsmann for kleskjeden i Sverige, Petra Buchinger til Aftonbladet. 

Dessuten er meldingen fra H&M at kvinner etterspør plus-sizes, mens mennenes størrelser går opp til XXL, hvilket er grunnen til at det ikke er plus-sizes til menn. 
 

Par som snakker babyspråk til hverandre er lykkeligere