Ulykkelig mor advarer mot populær trend: "Min datters hud falt plutselig av"

14/09/2020 09:08

Emma

Viralt
En populær trend har sendt flere barn til sykehus med alvorlige skader. Nå advarer to mødre mot å hoppe på bølgen.

Barn fra 80- og 90-årene kan tydelig huske det.

Slim. Det fargerike og skjelvende leketøysslimet som du kan forme, klemme og trekke til ugjenkjennelig.

De siste årene har imidlertid slim hatt noe av en oppblomstring og har igjen blitt populært blant barn.

Etter hvert som fettete leketøyet kommer tilbake, har flere og flere artikler og videoer også dukket opp på nettet som viser hvordan familien kan produsere det populære slimet selv ved hjelp av relativt vanlige husholdningsprodukter, som kan kjøpes mange steder.

Nå advarer imidlertid flere foreldre mot å ta fatt på å lage det populære slimet selv.

Flere barn har havnet på sykehus med brannskader og alvorlige skader i hendene etter å ha fulgt de mange hjemmelagde oppskriftene. Det skriver British Metro.  

En av disse mødrene er engelsk Rebekha D'Stephano, som i februar skrev et Facebook-innlegg som advarte andre mot å lage slim selv.

Vennligst del dette hvis du er mor. Min lille prinsesse laget slim etter å ha sett en YouTube-video. De kaller det "Unicorn Slim" og "Tie Dye Slime" - morsomme navn og alt i veldig fine og gale farger, sier Rebekha D'Stephano, som på datterens forespørsel kjøpte ingrediensene til bruk til oppskriften.

Ingredienser som den intetanende moren trodde var trygge å bruke. Det viste seg imidlertid å få alvorlige konsekvenser da datteren begynte å lage sitt eget slim.

- Tre uker senere kan vi nå se frem til plastisk kirurgi for hendene på en sykehusavdeling for brannskader, skriver Rebekha D'Stephano, som forklarer at datteren begynte å ha blemmer på hendene.

Etterpå begynte huden å falle av, hvorav hun utviklet store brannskader i håndflatene.

- Ikke la dem gjøre dette, skriver moren som en op-ing til andre foreldre og understreker at det ikke er noen advarsler på YouTube-videoene som mange barn henter inspirasjon fra.

 

«Hun har så mye smerte, men hun sliter virkelig», sier den uheldige moren.

Rebekha D'Stephano er imidlertid ikke den eneste forelderen som advarer mot den hjemmelagde slimtrenden.

I USA har moren Siobhan Quinn hatt en lignende skrekkopplevelse da datteren ønsket å lage det populære slimet – en utbredt hobby blant barna i jenteklassen.

Vi har gjort det en million ganger før, og ingenting har skjedd. Før nå, forklarer Siobhan Quinn, hvis datter Kathleen Quinn plutselig våknet opp en natt med forferdelig smerte i hendene.

Dette resulterte i en tur til legevakten, hvor det ble funnet alvorlige brannskader i jentas hender.

 

Blant de mange videoene på YouTube som viser hvordan man produserer det mye brukte slimet, er det også danske videoer - selv med barn som veileder interesserte mennesker gjennom prosessen.

Blant de mest populære ingrediensene er lim, natron, brus, barberskum, linsevæske, fruktfarge og Borax pulver.

Begge mødrene advarer foreldre og deres barn mot å bruke slimoppskrifter fra nettet, som inkluderer ingredienser som kan være minst skadelige for helsen når de kommer i kontakt med huden.

Nedenfor kan du se en funksjon på Quinn-familiens dramatiske opplevelse med hjemmelagde slimoppskrifter.