Ung kvinne raser mot H&M etter prøverom-episode: 'Det er totalt latterlig

01/06/2017 15:30

KC

Viralt
Lowri Byrne kunne knapt bevege seg i den stramme kjolen. Foto: Lowri Byrne
Lowri Byrne kunne knapt bevege seg i den stramme kjolen. Foto: Lowri Byrne
Britiske Lowri Byrne hadde en dårlig opplevelse i forrige uke da hun skulle prøve en kjole i H&M.

Britiske Lowri Byrne fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun i forrige uke prøvde en kjole i H&M. Vanligvis bruker 22-åringen størrelse 12 (tilsvarende størrelse 40).

Men da hun tok på seg den lyseblå blondekjolen i en størrelse 16 (tilsvarende størrelse 44) var den så stram at den unge kvinnen nesten ikke kunne bevege seg i den.  

Lowri Byrne måtte derfor be en ekspeditør om å finne kjolen i størrelse 18 (som svarer til størrelse 46). Det viste seg imidlertid at det ikke var mulig å finne kjolen i den størrelsen.

Lowri Byrne ble irritert over ekspeditørens svar. Både fordi hun gjerne ville kjøpe kjolen, men også fordi hva slags størrelse kjolen har, kan ha betydning for mange kvinner. 

- Det bekymrer meg at en kvinne som bruker størrelse 44 eller 46 og ønsker å handle hos H&M må forlate butikken uten hell, fordi klærne er laget til mindre kvinner, sier Lowri Byrne til dagens.dk.

I etterkant av episoden delte Lowri Byrne flere bilder fra sin tur i prøverommer på Facebook.

Artikkelen fortsetter under bildene

Foto: Lowri Byrne

Foto: Lowri Byrne

Foto: Lowri Byrne

- Jeg er en størrelse 40 og har en liten barm, og i en H&M-butikk ble jeg i dag nødt til å spørre om de hadde denne kjolen i størrelse 46 (det hadde de ikke…). Kjolen som jeg har på med på bildene er i størrelse 44, og jeg fikk nesten ikke puste i den, skriver Lowri Byrne til bildene av den stramme kjolen. Hun tilføjer også:  

- Da jeg spurte om kjolen fantes i størrelse 18, sa ekspeditøren ‘å ja, du er nødt til at gå opp et par størrelser i denne kjolen'. Et par?! Å gå opp 3 - 4 størrelser burde få dere til å innse at dere virkelig burde få styr på størrelsene deres.  

Lowri Byrne håper at hennes opprop til H&M kan få dem til å revurdere størrelsene sine, og ta hensyn til hvordan opplevelser som den hun selv hadde kan påvirke kvinners selvtillitt.

Lowri Byrne bruker vanligvis størrelse 40, men måtte opp i størrelse 44 for å kunne passe kjolen fra H&M. Foto: Lowri Byrne

H&M har kommentert hendelsen til det britiske mediet The Sun:

- Det er alltid vår hensikt å designe og lage klær som får kundene våre til å føle seg vell. Alle andre utfall er hverken tilsiktet eller ønskelig.

- H&Ms størrelser er globale og størrelsene som man kan få kjøpt i Storbritannia er de samme på alle de 66 markedene som vi driver forretninger, samt på internett. Vår egen dedikerte størrelsesavdeling forholder seg til et gjennomsnitt av størrelser og målinger som er avhengig av det markedet vi opererer i, uttaler H&M til The Sun.

Siden Lowri Byrne skrev oppslaget i forrige uke, og det har fått nesten 2.000 reaksjoner, mer enn 300 kommentarer og 200 delinger på det populære mediet.

Nedenfor kan du lese hele Lowri Byrnes oppslag.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.