Ung kvinne tok selfie foran vannfall: Da hun så gjennom feriebildene, oppdaget hun en grusom detalj

23/01/2018 17:15

Anniken Hauge

Viralt
Anneka Brading tok lørdag et bilde av seg selv da hun svømte rundt i et vannfall i Australia. Først senere gikk det opp for henne hva hun hadde foreviget.

Anneka Brading tok en såkalt selfie da hun lørdag svømte rundt med to venner ved MacKenzie-vannfallet i Grampians National Park vest for den australske byen Melbourne.

Men det var først senere det gikk op for 24-åringen hvilken situasjonen hun hadde foreviget på bildet hun tok.

Det skriver britiske Metro.

Bak Anneka Brading ser man en gjeng mennesker som står på noen stener nær vannfallet. De prøver desperat å redde en 28 år gammel mann, som plutselig hadde snublet og falt i vannet.

Da Anneka Brading senere satt og så gjennom bildene fra ferien, oppdaget hun til sin store overraskelse at hun hadde fanget det eksakte øyeblikket hvor 28-åringen fra Tawan falt i vannet.

Tross vennenes iherdige forsøk på å redde den unge manne, sto livet hans dessverre ikke til å redde. Den unge mannen ble først funnet neste formiddag rundt klokken 09.30.

Anneka Brading husker at hun hørte mannens venner rope og peke på noe i vannet, men hun forsto ikke hvorfor:

- På det tidspunktet ante vi ikke hva som foregikk. Vi trodde det var et slags dyr i vannet. Vi klarte ikke å forstå hva som foregikk, og de fortsatte bare å peke og rope, sier Anneka Brading til The Stawell Times.

Det var først senere det gikk opp for Anneka Brading hva som egentlig hadde skjedd. Hun prøvde å ringe nødnummeret med mobilen sin, men det var problemer med signalet. 

Anneka Brading gikk opp av vannet og prøvde uten helle å finne en annen telefon som hadde bedre dekning: 

- Ingen visste hva de skulle gjøre, og vi forsto ikke mannens venner. Jeg skalv i bena, og jeg visste hva som skjedde, men ingen visste hva de skulle gjøre, sier Anneka Brading.

Rundt 40 mennesker befant seg ved det store vannfallet da ulykken skjedde. Det var også en livredder tilstede som kastet seg i vannet, men strømmen var for sterk.

Først da Anneka Brading hadde løpt til parkeringsplassen og deretter kjørt i cirka 10 minutter, fikk hun endelig signal på mobilen sin.

Ifølge myndighetene er det tre skilt i området som forbyr svømming, mens mobilselskabet Telstra jobber med å utvide dekningen til parkeringsplassen ved vannfallet.