Unik fødsel fanget på video: Baby popper ut av mors mage og vrir seg fri

25/04/2017 15:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: instagram
Foto: instagram
En film av et spesielt skånsomt keisersnitt går verden rundt. Barnet fødte nærmest seg selv. Advarsel: Bildene kan virke støtende.

Fødselen av et barn er et fantastisk øyeblikk for foreldrene, og avhengig av omstendighetene kan en fødsel være kort eller lang - med komplikasjoner eller ei.

I Venezuela ble en helt spesiell fødsel fanget på film, da legene foretok et keisersnitt på den vordende mor foran den forventningsfulle kommende faren til barnet.

Foreldrene opplevde det legene kaller et skånsomt keisersnitt, hvor barnet selv stikker hodet ut av morens mage etter legene har laget et snitt, skriver Daily Mail.

Den utrolige fødselen ble fanget på film, og i videoen ser man hvordan babyen nærmest føder seg selv - helt uten legenes innblanding. Først ved å poppe ut av snittet i magen, og side ved å vri seg ut. 

Et skånsomt keisersnity innebærer angivelig mindre risiko enn et vanlig keiserknitt, da babyen lettere kan venne seg til å puste selv etter fødselen. Fødselen foregår nemlig i et roligere tempo, og minner mer om en vaginal fødsel hvor barnet får et adrenalinkick på vei ud.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

I videoen ser man hvordan guttens hode titter frem etter at han har presset seg selv ut av åpningen. Deretter kommer øynene, nesen og til slutt ørene til syne. 

Videre kan man tydelig se hvordan babyen langsomt vrir seg fri fra morens mage, av sin helt egne kraft. 

Legene støtter guttens hode, men ellers gjør han alt selv. 

 

Den nyfødte gutten er forøvrig helt frisk og rask, og legen som tok i mot ham,Dr. Lugo, har i ettertid delt en selfie av ham og gutten på Instagram. 

Se den bemerkelsesverdige videoen nedenfor.