USAs justisminister advarer Temu: De vil ha ubegrenset tilgang

08/07/2024 07:00

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Temu har tatt den vestlige verden med storm.

Den kinesiske shoppingappen Temu har tatt både internett og forbrukere med storm.

Deres ultra-billige produkter er populære blant mange, men de billige produktene kommer ikke av seg selv.

Temu som selskap har lenge vært gjenstand for kritikk, blant annet for de ansattes arbeidsforhold.

I tillegg har det også blitt reist spørsmål om deres tilnærming til brukernes datasikkerhet - noe som for tiden tar mye plass blant forbrukerne.

Det skriver det svenske medie dagensps.

Den amerikanske delstaten Arkansas' justisminister Tim Griffin hevder at appen tjener penger på brukerdata uten tillatelse.

I følge et nylig søksmål med staten gir Temus 'design ubegrenset tilgang til brukerens telefonoperativsystem, inkludert kamera, plassering, kontakter og meldinger.

"Temu er designet for å gjøre denne tilgangen umulig å oppdage, selv av sofistikerte brukere, " sa Griffin. Han frykter at Temu kan selge disse dataene til tredjeparter og understreker risikoen for at data kan deles med kinesiske myndigheter på grunn av kinesiske lover.

Selskap antas å utgjøre sikkerhetsrisiko

En rapport fra Grizzly Research beskriver PDD Holdings, som eier Temu, som et "uredelig selskap" og hevder at appen utgjør en sikkerhetstrussel mot USA.

Griffin hevder at Temu lokker brukere med rabatterte varer, men at varene ofte er av lav kvalitet.

– Temus' mål er å stjele data, sier han, og håper en jury vil finne appens metoder ulovlige i henhold til Arkansas-loven.

Temu ble grunnlagt av en tidligere Google-ansatt og eies av PDD Holdings, som har flyttet hovedkvarteret til Irland etter å ha møtt sikkerhetsproblemer. Til tross for dette fortsetter størstedelen av deres aktiviteter i Kina, som ifølge Griffin fortsatt utgjør en risiko.

Den kinesiske appen Pinduoduo, som Temus' plattform er basert på, har tidligere vært i søkelyset for personvern- og sikkerhetsrisiko. Forskere har oppdaget at Pinduoduo kunne overvåke aktiviteter på andre apper, lese meldinger og endre innstillinger.

I en mail til Dagens,no skriver TEMU følgende om søksmålet:

"Vi er overrasket og skuffet over at Arkansas Attorney General's Office har anlagt et søksmål uten noen uavhengig fakta undersøkelse overhodet. Beskyldningene er basert på uriktige opplysninger som sirkulerer på nettet, hovedsakelig fra en såkalt shortselger, og er helt grunnløse. Vi benekter kategorisk påstandene og vil forsvare oss mot dem. Vi forstår at vi som et nytt selskap med en innovativ forsyningskjede må forvente noen misforståelser og mistanker. Vi har imidlertid et langsiktig fokus og engasjement, og tror at revisjoner av oss til syvende og sist vil gagne vår utvikling. Vi er overbevist om at våre handlinger og vårt bidrag til samfunnet til slutt vil tale for seg selv."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.