«Verdens mest skumle nettsted» går viralt: Kan finne alle bilder av deg som er på nett

04/04/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: JMiks/Shutterstock
Foto: JMiks/Shutterstock
Gjennom kunstig intelligens kan nettstedet spore hvert eneste bilde som ligger av deg på nettet.

Etter hvert som digitalisering har viklet seg inn i hvert hjørne av livene våre, bringer en ny AI-drevet teknologi nå både fascinasjon og bekymring til bordet.

PimEyes, et nylig lansert nettsted, skyver grensene for personlig nettsøk ved å tilby en tjeneste der du kan finne nesten alle bilder av deg selv på nettet.

Dette lar brukerne dykke ned i dypet av internett og oppdage bilder fra både sosiale medier og uventede kriker og kroker av det digitale universet.

Det skriver Unilad.

PimEyes' tilnærming er enkel: last opp et bilde av deg selv og la plattformen gjennomsøke internett og dets AI for eventuelle kamper. Det som følger er en ofte overraskende – noen ganger skremmende – utforskning av hvor langt og bredt ens digitale fotavtrykk strekker seg.

Denne tjenesten, som har vakt oppsikt for sin evne til å grave dypt inn i arkivene på Internett, har blitt kalt "verdens mest uhyggelige nettsted på Internett" av noen.

Resultatene fra et PimEyes-søk kan inneholde alt fra profesjonelle LinkedIn-bilder til det merkelige hovedbildet på arbeidsplassens «Om oss»-side – og potensielt enda mer personlige og private bilder.

Interessen for PimEyes spenner vidt. Noen ser det som en uvurderlig ressurs for å spore opp og be om fjerning av bilder som har blitt delt uten deres samtykke. Andre føler et ubehagelig snev av overvåking og personverninntrenging, noe som kan være en gullgruve for stalkere.

For de som ønsker å gå et skritt videre, tilbyr PimEyes en førsteklasses tjeneste som lover enda dypere søk og direkte lenker til sidene der bildene er funnet. Denne funksjonen kan være spesielt verdifull for de som ønsker å håndheve sin rett til personvern og kontrollere spredningen av bildene sine på nettet.

Videre krever det å tillate PimEyes-brukere å "velge bort" fra å bli funnet i fremtidige søk, offisiell identifikasjon for å sikre at forespørselen er legitim. Dette trekket reiser imidlertid nye spørsmål rundt datasikkerhet og identitetsbeskyttelse.

Mens noen roser PimEyes for potensialet til å beskytte personlige rettigheter, er det en økende bekymring for de etiske og personvernmessige implikasjonene av en så omfattende bildesøketjeneste.

Foto: X/@rowancheung

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.