Veronica fikk et sjokk da hun så sønnens skolebilde

30/06/2021 15:06

Emma Sletta

Viralt
Hvordan ville du ha reagert hvis det var sønnen din?

– Jeg var opprørt, sint, fortvilet og forbannet på samme tid, forklarer Veronica Appelgren, mor til fem år gamle Elis som har cerebral parese og derfor sitter i rullestol.

Slik var reaksjonen til den svenske moren da hun så sønnens klassebilde fra skolen i Varberg sørvest i Sverige her om dagen. Detskriver svenske medier SVT.

Fem år gamle Elis hadde gledet seg til å få tatt sitt førsteklasses bilde, og dagen før fotograferingen hadde han nøye valgt ut hvilke klær han skulle ha på seg på bildet. Men da gutten kom hjem fra skolen etter skytingen, ville han ikke svare da moren spurte hvem han hadde sittet ved siden av.

Det var ikke før Veronica så bildet at hun innså hvorfor. Elis hadde blitt plassert rett utenfor siden av bildet borte fra sin klasse - ved siden av en lærer.

– Bildet kunne vært et kampanjebilde fra organisasjonen «Venner» om å bli utelatt, men det er det ikke. Det er min sønns karakterbilde fra barnehagen. Et bilde som virkelig er tatt, et bilde som er ekte, sier Veronica Appelgren til SVT.

Veronica kontaktet umiddelbart skolen, som sa at lærerne hadde reagert på Elis' plassering, men at fotografen hadde stått fast på sitt valg. Derfor ringte den ulykkelige moren også skolefotoselskapet Photomic, som dypt angret på det.

– Vi er veldig lei oss for det som har skjedd, og det er vårt ansvar. Vi har også en fotograf som er oppriktig lei seg, sier lederen for skolefotoselskapet Photomic til SVT.

Slutten på saken var at Elis og klassen hans fikk tatt et nytt klassebilde.