Victorias bryllupsreise forvandlet seg til et mareritt: 'Jeg så ut som en zombie'

11/09/2017 14:15

Anniken Hauge

Viralt
Et nygift britisk par fikk seg en stygg overraskelse på den siste dagen av bryllupsreisen, da den 32-årige bruden var nære på å miste livet.

Bryllupet var fortsatt friskt i minne, da 32-årige Victoria og ektemannen Brian Ross høye på kjærlighet dro avsted på byllupsreise til Jamaica. 

Men den lykkelige turen endte brått da Victoria Ross plutselig måtte legges inn i 13 dager på sykehuset, hvor legene var nære på amputere det ene benet hennes.

- Jeg er ærlig talt heldig som er i live, sier Victoria Ross til Daily Mirror. 

To dager etter drømmebryllupet dro det nygifte britiske paret på en romantisk kjærlighetsferie til Jamaica, og de innlosjerte seg på en lekker resort. 

Ferien var vidunderlig, og paret dro ut på turer eller slappet av ved bassenget dagen lang. Men da ferien var på hell, gikk det plutselig veldig galt. 

Victoria Ross fikk et ubehagelig besøk under dynen på hotellet den siste natten. 

Det var en Brown recluse edderkopp (fiolinedderkopp, red.), som er en liten, men giftig edderkopp på størrelse med en femmer. 

- Jeg våknet opp neste morgen og oppdaget at jeg hadde fått et lite bitt på benet mitt. Jeg tenkte virkelig ikke noe spesielt over det, før jeg satt på flyet på vei tilbake til Englang og kjente en uutholdelig stikkende smerte, forteller Victoria Ross til Daily Mirror. 

Fiolinedderkoppen finnes ikke i Norge, men hører hjemme under varmere himmelstrøk. Den har fått sitt navn på grunn av kroppens form. Edderkoppens bitt inneholder en relativt mild gift som sjelden er farlig.  Det var ikke edderkoppens gift, men bakterier fra dyret som gjorde Victoria Ross dødssyk. Foto: Shutterstock

Så snart flyet landet dro Victoria Ross til legen, som straks satte i gang en fire ukers antibiotikabehandling. Da såret allerede var i ferd med å danne skorpe, tenkte Victoria Ross ikke mer over det.

Uken etter ble hun dog hardt rammet. Hun fikk både kaldsvette, hodepine og kastet opp voldsomt.

Victoria og Brian Ross på bryllupsreisen før helvete brøt løs. Foto: Polfoto/SWNS

Victoria Ross ble kjørt direkte til sykehuset, hvor legene fant ut at hun led av sepsis, også kalt blodforgiftning. Det var ikke edderkoppens gift, men bakterier fra dyrets bitt som hadde gjort Victoria Ross alvorlig syk.

Lidelsen kan være ganske alvorlig, da blodet blir infisert med bakterier. Infeksjonen kan spre seg til hele kroppen, hvis den ikke behandles raskt. 

Legene fortalte at Victoria Ross risikerte å miste det ene benet hvis hun ikke ble bedre. Foto: Polfoto/SWNS

Det ene benet hennes var fullt av stygge sår og blemmer med puss, hvor legene i de 13 dagene Victoria var innlagt snakket om at benet hennes muligvis måtte amputeres. 

- Jeg hadde aldri forestilt meg at bryllupsreisen ville etterlate meg med bare ett ben eller kanskje ta livet av meg. På et tidspunkt så jeg hvordan benet dannet blemmer med puss som siden sprengte. Det var så ekkelt, det lignet på et ben på en zombie, sier Victoria Ross til Daily Mirror. 

Benet ble infisert og fikk masser av blemmer med puss. Foto: Polfoto/SWNS

I 13 dager var den nygifte Victoria innlagt på sykehuset. Foto: Polfoto/SWNS

Etter intensiv behandling med antibiotika kunne ektefolkene heldigvis puste lettet ut, da Victoria Ross’ ben omsider begynte å hele. 

Siden sommerens voldsomme opplevelse, har ikke Victoria Ross kunnet jobbe og har fortsatt smerter i benet, fordi vevet ikek har grodd helt enda. 

Når paret skal på sin neste reise, vet Victoria Ross godt hvilke krav hun vil stille:

- Neste gang skal vi ikke til et sted hvor det er giftige edderkopper, det er helt sikkert, sier hun til Daily Mirror. 

Date endte HELT galt: Kvinne klemt fast mellom vinduer da hun prøvde å ta opp bæsjen sin