Visumet nærmet seg utløp: Nå hylles franskmannens aksjon og tilbyr statsborgerskap

27/04/2024 05:00

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Mannen hylles vidt og bredt.

Den franske bygningsarbeideren Damien Guerot er for tiden på et arbeidsvisum som snart utløper i Australia.

Men hvis Damien Guerot vil, har han nå muligheten til å bytte visumet sitt mot et permanent.

Den gode muligheten kommer imidlertid på bakgrunn av noe tragisk.

Det kommer mot bakteppet av hans heroiske intervensjon i et dødelig angrep på et kjøpesenter i Sydney. Guerot, som kom ansikt til ansikt med den knivsvingende overfallsmannen Joel Cauchi, brukte en pullert (trafikkkjegle) som våpen og ble en viral sensasjon for sin kjøring.

Det skriver Reuters.

Den tragiske hendelsen, som fant sted sist lørdag, resulterte i seks dødsfall og 12 skader og er en av de verste voldelige forbrytelsene i Sydney i nyere tid. Drapsmannen, som angivelig hadde kvinner som sitt primære mål, ble til slutt skutt og drept av politiinspektør Amy Scott.

Statsminister Anthony Albanese har personlig grepet inn i saken, og lovet Guerot en fremtid i Australia.

"Du er velkommen til å bli så lenge du vil," sa Albanese på en pressekonferanse, og roste Guerots "ekstraordinære tapperhet."

Han la til at det ville være en ære å ønske Guerot velkommen som australsk statsborger, selv om det ifølge statsministeren ville være en gest som også markerer et tap for Frankrike.

Guerots handlinger har ikke bare fanget oppmerksomheten til den australske offentligheten, men vekket også internasjonal beundring.

I Frankrike har president Emmanuel Macron kalt Guerot og hans venn Silas Despreaux «sanne helter», og en online-underskriftskampanje har oppfordret til at Guerot må innvilges australsk statsborgerskap for sin «sanne australske handling» som potensielt reddet mange liv.

Guerot selv har beskrevet den skjebnesvangre dagen med en blanding av ydmykhet og ærlighet.

"Jeg vet ikke, vi tenkte bare at vi skulle gjøre noe for å fange ham," sa han i et intervju med Channel Seven, og forklarte at adrenalinet tok over.

Videoer på sosialmedier viser ham bevæpnet med en pullert, klar til å forhindre Cauchi fra å påføre ytterligere skade.

Denne episoden er ikke bare en historie om personlig mot, men også et eksempel på hvordan vanlige borgere kan spille en kritisk rolle i krisetider.

Du kan se hendelsen i Sky Australias nyhetsrapport nedenfor. Vi advarer mot sterke bilder.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.