4 ekstremt rare ting du ikke visste om sædceller

23/11/2021 10:06

Emma Sletta

Vitenskap
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nummer to er ganske merkelig.

De er små, de er raske, og da er de ofte forbundet med sex og glede. Men sædceller er mye mer enn det.

De er faktisk også ganske rare ifølge Illustrated Science.

Her er fire fakta om sæd vi ikke ante om.

1. Det gir deg en sterk og fyldig manke
Sædceller er rike på proteiner. Det har en frisørsalong i Los Angeles spesialisert seg på å bruke.

Salongen tilbyr en noe ukonvensjonell hårkur, som legges til en buljong som personalet har tilberedt på bullte pinner. 30 ml ballbuljong legges til hårkuren, som deretter angivelig gir håret glans og fylde.

2. Spioner brukte sæd til hemmelige meldinger
Behovet for usynlig blekk var stort under første verdenskrig. Det var andre verdenskrig, da spioner fra britisk etterretning skulle sende meldinger. Sæd viste seg å være overraskende bra for formålet, fordi i motsetning til andre former for usynlig blekk, reagerte det ikke med jod og kunne dermed avsløres av det.

Imidlertid var det en ganske stor ulempe med å bruke sædblekk. Fordi det begynte å lukte. Derfor fikk den hemmelige aldersgrensen beskjed om å bruke ferske forsyninger. Så å si.

3. Sæd holder huden ung
Hvis du har gått tom for ansiktskrem, kan sæd være et ganske utmerket alternativ. Sæd inneholder antioksidant spermin, som er en ingrediens i mange hudpleieprodukter i dag.

Spermin øker visstnok levetiden til hudceller og reduserer slitasje. Noen amerikanske skjønnhetssalonger mener at antioksidanten øker hudproduksjonen av kollagen med opptil 600 prosent. Det gjør det litt av et rart stoff i kampen mot rynker.

4. Kvinner vil være fornøyd med sæd
Det vil sikkert glede en gentleman eller to at vitenskapelige eksperimenter har vist at kvinner som har sex uten kondom og blir utsatt direkte for sæd, er lykkeligere enn kvinner som har sex med kondom.

Dette kan skyldes at sæd inneholder hormoner som påvirker humøret. Testosteron, østrogen og andre hormoner registreres gjennom kvinnens vagina, ifølge forskernes teori. Det gir en følelse av lykke.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.