Ekspert: Kvinner med dette antallet sexpartnere blir oftest skilt

13/08/2016 16:30

Anniken Hauge

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dine tidligere sexpartnere kan sannsynligvis bety mer for ekteskapet ditt enn du kanskje er klar over.

Det er større sannsynlighet for at ekteskapet ditt holder hvis du har hatt sex med fler enn én, før du ble gift med mannen din.

Det er i hvert fall noe som tyder på det, hvis man skal tro en ny amerikansk undersøkelse. Her har forskere sett nærmere på sammenhengen mellom tidligere sexpartnere og skilsmisser.

Det skriver Live Science.

Resultatene av undersøkelsen tyder derfor på at kvinner som bare har hatt én sexpartner før mannen sin, har en større risiko for å bli skilt enn de som kun har hatt sex med ektefellen sin eller med fler enn én.

Årsaken er ikke helt klar. Men forskerne mener at det kanskje har noe å gjøre med at kvinner med akkurat to partnere tilsammen, er mer tilbøyelige til å sammenlikne de med hverandre. 

- Kort sagt: Hvis du skal ha noe å sammenligne mannen din med, er det bedre å ha mer enn én, sier professor Nicholas Wolfinger fra University of Utah, som står bak undersøkelsen. 

Historisk sett har en kvinne i følge forskerne hatt større risiko for å bli skilt jo fler sexpartnere hun hadde før ekteskapet. Men de seksuelle skikkene har altså endret seg markant.

Nicholas Wolfinger har gjennomgått en rekke data som bekrefter at det i dag er mer ubredt at kvinner har sex før ekteskapet, enn det var for 50 år siden.

Rundt 21 prosent av kvinner som ble gift i 1970 hadde ikke hatt noen seksuelle partnere før ekteskapet. Til sammenligning var tallet rundt fem prosent for kvinnene som ble gift i 2010.