En enkel vane hjelper barna til å bli bedre i matematikk

23/04/2024 13:05

Sofie

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En studie har konkludert med at brettspill som tester matematiske evner er gode allierte når det kommer til barns læring.

En ny studie publisert i tidsskriftet Early Years analyserte tidligere forskning fra de siste 23 årene og konkluderte med at brettspill med tall hjelper barn med å forbedre seg i matematikk. Dette inkluderer spill som Monopol.

Forskningen er basert på en gjennomgang av 19 studier publisert siden år 2000, som har inkludert barn i alderen tre til ni år. Alle unntatt én av disse studiene fokuserte på forholdet mellom brettspill og matematiske ferdigheter.

Det var allerede kjent at brettspill forbedrer læring hos barn. Den nye forskningen konkluderte med at tallbaserte brettspill hjelper barn mellom tre og ni år til å forbedre sine matematiske ferdigheter og gjenkjenne tallsekvenser.

Alle barna i studiene deltok i spesielle økter der de spilte brettspill, som vanligvis fant sted to ganger i uken i 20 minutter over en periode på halvannen måned. Lærere, terapeuter eller foreldre var blant de voksne som ledet disse øktene, forklarer SciTech Daily.

I noen av de 19 studiene ble barna delt inn i en gruppe som spilte tallbaserte brettspill og en gruppe som spilte spill som ikke hadde fokus på numeriske ferdigheter. I andre deltok alle barna i tallbaserte brettspill, men de ble tildelt ulike typer spill.

Alle barn ble vurdert i sine matematiske prestasjoner før og etter øktene, som var designet for å stimulere ferdigheter som å telle høyt.

Resultatene viste at matematiske ferdigheter ble betydelig bedre etter øktene blant barna i mer enn halvparten (52 %) av oppgavene som ble analysert. I nesten en tredjedel (32 %) av tilfellene oppnådde barn bedre resultater enn de som ikke deltok i brettspill.

"Brettspill forbedrer barnas matematiske ferdigheter. Brettspill kan enkelt tilpasses til å inkludere læringsmål knyttet til matematiske ferdigheter eller andre områder," sa Jaime Balladares, hovedforfatter av studien.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.