Forskning sier: Hunder kan ha samme forståelse av språk som små barn

27/04/2024 18:00

Sofie

Vitenskap
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Føler du også at hunden din kan forstå deg?

Har hunden din noen gang virket å forstå deg når du snakket med den? Et forskningsprosjekt fra Ungarn avslører at våre firbeinte venner er smartere enn antatt: de kan ikke bare følge enkle kommandoer, men også assosiere spesifikke ord med de riktige objektene.

Dette skriver det tyske mediet RTL.

Som en del av eksperimentet ble hundeeiere bedt om å si "Se, en ball" til hundene sine og deretter vise et tyggebein i stedet.

Forskerne fant at hundene merket forskjellen. Ved å måle hjerneaktiviteten til 18 hunder kunne forskerne se endringer i aktivitetsmønsteret når ordene og objektene ikke stemte.

Lilla Magyari, som er en av forskerne bak studien, forklarer at hunder kan ha en språkforståelse som ligner på små barn. Dette kan få oss til å tenke på hvordan vi kommuniserer med kjæledyrene våre.

Studiens funn er ikke bare fascinerende, de peker også på en dypere, mer emosjonell forbindelse mellom hunder og mennesker. 

Så neste gang du snakker med hunden din, husk at han kanskje forstår mer enn du tror. En tanke som kan gjøre forholdet ditt enda mer meningsfylt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.