Ifølge Steve Jobs er dette det største tegnet på en persons intelligens

12/03/2024 21:00

Sofie

Vitenskap
Foto: photosince / Shutterstock.com
Foto: photosince / Shutterstock.com
I en tale i 1982 snakket Apple-medgründeren om hvordan intelligente mennesker tenker.

Steve Jobs visste hvordan han skulle ta raske beslutninger. Da han kom tilbake til Apple i 1997, visste han i løpet av få minutter hvilke produkter han skulle kutte. Han var også i stand til å identifisere intelligente mennesker da han brukte mye tid på å tenke på dette.

I en tale i 1982 forklarte han hva han mente var det største tegnet på at en person er intelligent. Jobs sa at det starter med evnen til å se situasjoner på avstand og i perspektiv.

"Mens andre mennesker prøver å finne ut hvordan de skal komme seg fra punkt A til punkt B ved å lese disse små kartene, kan du se det foran deg. Du kan lage forbindelser som virker åpenbare for deg fordi du kan se alt," sa han ifølge Globo.com

Intelligente mennesker skiller seg ut ved å kunne knytte forbindelser, mente derfor Jobs, som døde i 2011.

Å lære av tidligere erfaringer hjelper også eksperter til å ta beslutninger som ser ut til å være instinktive.

"Det er slik erfarne leger noen ganger kan stille en overraskende nøyaktig diagnose på sekunder. Slik kan erfarne investorer raskt kapitalisere på det som for andre kan virke som en ubetydelig endring i markedet," sier Jeff Haden, forfatter av boken "The Motivation Myth".

Haden legger til at det var på denne måten Jobs valgte hvilke produkter han skulle beholde og hvilke som skulle elimineres fra Apple.

"Han ble ikke født med evnen til å forestille seg og skape gode produkter. Han utviklet mestringen gjennom utforskning, praksis og nådeløs analyse," sier forfatteren.

Dermed var den berømte forretningsmannen i stand til å ta intelligente og raske beslutninger. Det betyr ikke bare å ha kunnskap, men også å gjøre noe med denne kunnskapen.

"Noe av det morsomme med å være briljant er at alle setter deg på denne veien," sa Jobs i sin tale.

Han la også til at en primær faktor er at disse menneskene hadde en rekke erfaringer som de kunne huske og bruke for å løse et problem på en unik måte.

"Det du må gjøre er å ha forskjellige erfaringer. For å lage innovative forbindelser og koble sammen to opplevelser, trenger du ikke å ha den samme boksen med opplevelser som alle andre ... ellers vil du lage de samme forbindelsene," sa han.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.