NASA sender romfartøy for å avlede «altødeleggende» asteroide fra å treffe jorden neste måned

07/10/2021 10:32

Emma Sletta

Vitenskap
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
NASA planlegger å sende et romfartøy ut i verdensrommet for å avlede en asteroide fra å treffe jorden.

Denne uken kunngjorde NASA planer om et oppdrag for å avlede en asteroide til verdensrommet. De vil oppnå dette ved hjelp av et romfartøy, som forventes å bli sendt ut i verdensrommet i slutten av november.

Det skriver Daily Mail.

Oppdraget har fått navnet 'Double Asteroid Redirection Test (DART)', med formålet om å sende et DART-romfartøy mot et par asteroider klokken 1.20 EST den 24. Novmeber ombord på SpaceX Falcon 9- rakketen fra Vadenberg Space Force Base i Calefornia.

DART er planlagt å knuse inn i en av de to asteroidene, kjent som Didymoon, med en hastighet på ca 13,500 km / t. Kollisjonen forventes å skje 2. Oktober 2022.

Ved å gjøre dette vil det endre hastigheten på Didymoon med bare en brøkdel av en prosent, men det sier NASA vil være nok til at den vil endrede kursen. Dette vil gi verdifull kunnskap for fremtidige oppdrag med å diversifisere asteroider.

Med en bredde på ca 160 meter går Didymoon i bane rundt en mye større asteroide kjent som Didymos, som har en bredde på ca 780 meter. Didymoon kom relativt nær jorden tilbake i 2003, da den kom innenfor 3,7 millioner mil.

Av de to asteroidene er det Didymoon som mest sannsynlig vil treffe jorden, siden det er flere rombergarter på sin størrelse som NASA Center for Near-Earth Object Studies (CNEOS) ennå ikke har observert.

«DART vil være den første demonstrasjonen av den kinetiske slagteknikken, som innebærer å sende ett eller flere store høyhastighetsfartøy inn i asteroidens vei ut i verdensrommet for å endre kursen», sa NASA i en offisiell uttalelse.

NASA anser ethvert objekt i nærheten av jorden som "potensielt farlig" hvis det kommer innenfor 0,05 astronomiske enheter (4,6 millioner miles) av jorden og måler mer enn 460 fot i diameter.

 

 

 

Læs også:

Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.
Har tatt en vill avgjørelse: H&M-konsernet fjerner XXL-størrelse for denne kjeden Lav etterspørsel har fått kjeden til å ta denne beslutningen.