Nytt studie fastslår: 'Manneinfluensa' er et faktum

12/12/2017 15:00

Anniken Hauge

Vitenskap
Et nytt studie bekrefter nå at 'manneinfluensa' finnes. Kvinner er nemlig bedre rustet.

Det er høysesong for sykedager, men spesielt for menn som ofte må tåle å bli kalt både ynkelige og patetiske av dama.

Men når de hardt rammede mennene legger seg på sofaen med et teppe og snufser ekstra høyt, kan det faktisk være en god grunn til det.

Menn og kvinner reagerer nemlig forskjellig på influensa, viser et nytt studie. 

I en ny undersøkelse foretatt av University of Newfoundland i Hong Kong, har forskere undersøkt om menn og kvinner reagerer forskjellig på influensa.

Forskerne har funnet ut at menn faktisk rammes hardere av influensa enn kvinner, og har en høyere dødelighet knyttet til influensa enn det kvinner har. 

Forsøk på mus viser dessuten at kvinner er bedre mottakelige for vaksiner mot influensa enn menn.

Studien peker nemlig på at kvinner rett og slett har et sterkere immunforsvar enn menn, og at man flu (manneinfluensa) derfor eksiterer.

Dr. Kyle Sue som har bidratt til studiet forteller:

- Jeg var lei av å bli anklaget for å overreagere, og derfor ønsket jeg å finne bevis for at menn faktisk opplever symptomene hardere, og om det kunne være på grunnlag av evolusjonen, sier han.

Ifølge forskeren overdriver altså ikke menn symptomene, for de har rett og slett et dårligere immunforsvar enn det kvinner har. 

Allikevel er det mye menn kan gjøre for å forbedre immunforsvaret deres. Globalt sett er menn større syndere når det kommer til røyking enn det kvinner er, samtidig som de er dårligere til å oppsøke lege når de er syke.

Blir du rød i kinnene når du drikker alkohol? Da har du økt risiko for denne lidelsen