Pfizer-sjefen: Må kanskje vaksinere årlig

18/04/2021 10:18

Emma Sletta

Vitenskap
Det kan potensielt være nødvendig å bli vaksinert med Pfizers koronavaksine årlig.

Albert Bourla, administrerende direktør i Pfizer, har sagt at det er «sannsynlig» at folk må ta et tredje stikk ved Pfizer/BioNTech-vaksinen. Dette må gjøres innen 12 måneder etter å ha gitt de to første dosene.

Det sa Albert Bourla på et arrangement med helseselskapet CVS Health torsdag, melder CNCB.

– Det er ekstremt viktig å redusere antall personer som kan bli smittet med koronavirus, sier Albert Bourla, ifølge CNCB.

I tillegg sier han også at det er en mulighet for at du i fremtiden må vaksineres med vaksinen fra Pfizer / BioNTech på årsbasis. Unnlatelse av å gjøre dette vil ikke garantere at beskyttelse mot viruset kan opprettholdes.

Vaksineprodusenten kunngjorde i begynnelsen av april at vaksinen deres vil bli beskyttet mot koronavirus i minst seks måneder. Dette gjelder imidlertid ikke fra når du har begge koblingene.

Videre sa virusprodusenten også at de selv anser vaksinen for å være "svært effektiv". Det skriver Ekstra Bladet.

Denne kunngjøringen fra den tysk-amerikanske produsenten kom i kjølvannet av nye forskningsresultater. Disse resultatene er publisert i forbindelse med utgivelsen av en pressemelding.

Totalt har 44 000 personer over 16 år valgt å delta i testforsøk av vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Av disse har minst 12.000 av dem blitt fullt vaksinert mot korona i seks måneder etter deres andre sting.