Seks vitenskapelige grunner: Hvorfor du bør sove naken

02/09/2021 15:19

Emma Sletta

Vitenskap
Hvis du trenger grunner til å ta av deg alle klærne før du legger deg, kan du få noen grunner her.

Du får en lykkeligere mage, et bedre forhold til partneren din og en sunnere kropp. Elite Daily har laget en liste over alle de gode grunnene til å sove naken litt oftere.

Du sover bedre
Ifølge The American Academy of Sleep Medicine faller kroppstemperaturen din om natten. Kroppen er designet for å takle ved lavere temperatur under søvn, noe som betyr at du sover dypere. Med nattøy på, kan du forhindre den naturlige temperaturfallet, og dermed ødelegge den dype søvnen. Så du vil ha en mye bedre natt hvis du ikke pakker deg inn i bomull fra topp til tå.

Magen din får luft
og luft mellom beina er faktisk viktig. Å sove naken kan forbedre helsen til magen din fordi et fuktig klima gjør området til et perfekt habitat for bakterier og sopp. Ved å lufte ut der nede, holdes området tørt og sunt.

Du føler deg mer sexy
fordi det bare er sexy å sove uten noe på og våkne naken ved siden av en kjæreste. Sammen kan dere utforske hverandres kropper, og dere blir begge mer avslappet av nakenhet. Selvtillit er vakker og sexy.

Du blir slankere
Ved å sove naken kan du reeducere fettet rundt magen og til og med senke kolesterolet. En høy temperatur i soverommet øker sjansen for ulike livsstilssykdommer. Dårlig søvn kan gjøre oss tykke fordi varmen senker den naturlige forbrenningen som skjer om natten.

Du kan hoppe over morgenbadet
Det er ikke noe mer irriterende enn å måtte tilbringe den første halvtimen av dagen med å bade når du i stedet kan bruke tiden på å sove litt lenger. Når du sover naken, svetter du mindre om natten, noe som betyr at du ikke er våt og stinkende når du våkner. Samtidig øker det sjansen for at håret ditt ikke ser ut som en fettete høystakk når du står opp. 

Det er bare lettere
hvem vil fiske ut nattøy fra skap og skuffer når du ikke kan? Etter en lang dag med arbeid og utallige gjøremål, er det bare langt enklere og mer praktisk - og komfortabelt og sexy og sunt - å hoppe inn i boksen som Gud (eller bare foreldrene dine) har skapt deg.