Sjeldent naturfenomen oppdaget på Google Maps: 'Vi hadde vanskelig for å tro det vi hadde funnet'

28/09/2017 15:30

Anniken Hauge

Vitenskap
Great Barrier Reef, Australia.
Great Barrier Reef, Australia.
Et mørkeblått naturfenomen er tilsynelatende blitt oppdaget i verdens største korallrev - Great Barrier Reef - utenfor Australias kyst.

Johnny Gaskell, en australsk marinbiolog, skal angivelig ha oppdaget et fenomen kalt 'et blått hull' utenfor kysten av Australia.

Oppdagelsen skjedde lørdag forrige uke via Google Maps.

Ifølge Illustrert Vitenskap er et blått hull "et brådypt hull i kalkbunnen i et grunt hav. Hullet kan være over hundre meter dypt, og det har ofte en intens, dyp blå farge fordi vannet i hullet er mye dypere enn det er rett ved siden av det. Hullet oppsto i istiden."

Jonny Gaskell har lagt ut en video av sin oppdagelse av hullet på sin Instagram profil:

- Etter å ha oppdaget dette blå hullet på Google Maps, bestemte vi oss for å dra langt ut fra kysten - lengre ut enn vi vanligvis gjør på Reef-turene - for å se hva som gjemte seg nede i hullet, skrive han og fortsetter:

- Det vi fant nede i hullet var vanskelig å tro på, da det fem måneder tidligere hadde vært en kategori 4 syklon rett over området.

Nedenfor kan du se Johnny Gaskells video av det blå hullet:

Artikkelen fortsetter under videoen

Da Johnny Gaskell og teamet hans dykket ned i hullet, fant de en enorm såkalt Birdsnest korall (seriatopora, red.), og lange Staghorn koraller (acropora, red.).

- Begge var blant de største og mest delikate koloniene jeg noensinne har sett. Helt upåvirket av syklonen. Plasseringen av dette dype hullet i lagunens vegger har åpenbart beskyttet disse korallene i flere tiår. Det kan godt være at vi er de første som dykker i Gaskell's Blue Hole, i og med at det ligger så langt utenfor kysten og skjult dypt nede i en av Great Barrier Reefs største laguner, avslutter Johnny Gaskell.

Den australske marinbiologen har enda ikke offentliggjort eksakt hvor det blå hullet befinner seg, så det gjenstår å se om han vil avsløre det på et senere tidspunkt.

Les også: Hvis musikk gir deg gåsehud så er hjernen din helt unik

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.