Sjokkerende: 'Loch Ness' monster oppdaget på ny video

04/04/2022 14:01

Emma Sletta

Vitenskap
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Siden 1933 har det gått rykter om at den skotske ferskvannssjøen Loch Ness huser 'Nessie'.

Nessie - også kjent som Loch Ness monsteret - er angivelig en stor plesiosaur (svane øgle) som har overlevd masseutryddelsen som dinosaurene.

Myten om monsteret dateres tilbake til 1933, og siden da har utallige mennesker angivelig sett det berømte monsteret, og noen har til og med spilt inn skapningen på video eller tatt et bilde av det.

Den siste av disse videoene ble filmet av 'Nessie' jeger Eoin O'Faodhagain, som angivelig er den første i år til å fange monsteret på video.

Se videoen ved å klikke her

Videoen ble filmet av et kamera som overvåket innsjøen døgnet rundt, og O'Faodhagain sa at han var "veldig spent" på å oppdage monsteret i det fjerne.

«Jeg hadde sett liveopptaket i noen timer da det plutselig dukket opp», sier han.

På innspillingen er 'Nessie' relativt langt unna, og derfor er det vanskelig å si nøyaktig hva det er, men ifølge O'Faodhagain er det ingen tvil.

"I forhold til avstanden fra kameraet til objektet [...] det må ha vært på den store siden," forklarte han, og la til at skapningen på videoen sannsynligvis var omtrent 4-4,5 meter lang og derfor lett kunne være 'Loch Ness' monsteret.

O'Faodhagain har også forklart at figuren forsvant fra vannet den neste timen, og at det derfor må ha vært et levende vesen, som ifølge ham har vært minst fire meter lang og har sittet minst en meter opp fra vannet.

Live-opptakene fra kameraet kan ses ved å klikke her

Hvorvidt 'Nessie' virkelig eksisterer må være opp til en å dømme for seg selv, men ifølge Wikipedia antas mange av observasjonene å ha vært av sel, ål eller steinbit, som alle er dyr som bor i sjøen.

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.